Façana de la discoteca Alcalá 20 de Madrid el desembre del 1983, quan van morir-hi 81 persones en un incendi

Altres tragèdies mortals en l'oci nocturn: de la discoteca Alcalá 20 al Madrid Arena

La mort de 13 persones en l'incendi d'una discoteca a Múrcia té dos precedents a Espanya de fa més de 30 anys amb desenes de víctimes mortals

RedaccióActualitzat

La tragèdia viscuda aquest diumenge a Múrcia, on 13 persones han mort en una discoteca que s'ha incendiat, té uns quants precedents en les últimes dècades a Espanya.

El més greu, amb diferència, va passar el 17 de desembre del 1983 a Madrid: en l'incendi provocat per un curtcircuit a la discoteca Alcalá 20 van morir 81 persones.

Era una sala de moda d'aquella època a la capital d'Espanya, que a causa del curtcircuit i l'incendi posterior es va quedar a les fosques, es va omplir de fum i es va convertir en una trampa mortal.

Els 4 propietaris de la discoteca i l'electricista van ser condemnats a 2 anys de presó i es van fixar indemnitzacions milionàries, en la tragèdia més gran que ha passat mai en un local d'oci a Espanya.

Cadàvers amuntegats a la discoteca Flying, el 1990 a Saragossa

43 morts el 1990 a Saragossa

7 anys després, el 1990, va passar a Saragossa l'altra gran tragèdia d'aquest tipus, a la discoteca Flying, també per una falla en el sistema elèctric i que va acabar amb 43 persones mortes.

Van ser víctimes del foc i el fum de l'incendi, i el propietari de la discoteca també va ser condemnat però, després de 20 anys de batalla judicial, les víctimes mai van arribar a cobrar cap indemnització.

Gent atrapada en una allau humana al pavelló Madrid Arena, el 2012 a Madrid

5 morts a Madrid el 2012

Més recent és una altra tragèdia a Madrid amb menys víctimes, en una altra nit de festa però que no va passar ena una discoteca ni va ser provocada per un incendi, sinó per l'excés d'aforament.

Va ser en una festa de Halloween organitzada al pavelló Madrid Arena l'1 de novembre del 2012: en l'allau humana de gent que va intentar fugir hi van morir aixafades 5 noies.

Va quedar provat que els responsables havien venut 6.000 entrades més de les permeses i que hi havia hagut greus deficiències de seguretat, i els van condemnar a entre 2 i 4 anys de presó.

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut