El representant permanent davant de la UE, Amadeu Altafaj, durant el discurs de l'acte de la Diada a Brussel·les, el 12 de setembre del 2016 (h…
Imatge d'arxiu d'Amadeu Altafaj (ACN)

Altafaj s'acomiada: "Europa hauria de contribuir a trobar solucions i fomentar el diàleg"

El representant del govern davant la UE accepta el seu cessament com a conseqüència del 155 i s'acomiada en una carta

RedaccióActualitzat

El fins ara representant del govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha acceptat el seu cessament com a conseqüència de les mesures empreses pel govern espanyol en aplicació de l'article 155.

Altafaj ha enviat una carta de comiat, on assegura que "és un moment trist". En la missiva ha reivindicat la seva feina des que va ser nomenat en el càrrec l'any 2015 i ha llençat un missatge a les institucions europees:

"Europa hauria de contribuir sempre a trobar solucions i fomentar el diàleg".

En la mateixa línia ha assegurat que "molts catalans se senten sovint decebuts per la Unió Europea. Però vull dir que Europa és nostra. Europa som nosaltres també, el 7,5 milions de catalans. I per això hem de reivindicar amb fermesa l'Europa que volem, una Europa diferent on els ciutadans i nacions en siguin protagonistes, no actors secundaris."

Aquest matí, la delegació ha treballat amb normalitat. De fet, la intenció del govern espanyol seria mantenir oberta la delegació de la Generalitat a la capital europea.

Carta d'Amadeu Altafaj després de ser cessat com a representant del Govern davant la UE by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut