Agents de la Guàrdia Civil en plena acció l'1 d'octubre (ACN)
Agents de la Guàrdia Civil en plena acció l'1 d'octubre (ACN)

Als guàrdies civils de l'1-O els trauran entre 100 i 400 euros de la nòmina del maig

Van cobrar per error dues compensacions que eren incompatibles

RedaccióActualitzat

Les nòmines de 4.893 agents de la Guàrdia Civil mobilitzats l'1 d'octubre per impedir el referèndum cobraran aquest mes entre 100 i 400 euros menys per un error previ.

Ho ha denunciat l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), que ho ha qualificat d'"absurditat incomprensible" i ho ha considerat una denigració dels agents:

"No és difícil imaginar la impotència i la indignació d'aquests treballadors que durant setmanes, fins i tot mesos, amb prou feines van descansar un dia a la setmana, sempre localitzables per incorporar-se al servei, i que van treballar sota duríssimes condicions d'estrès i exigència."


Compensacions incompatibles

Segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil, aquests agents van cobrar per error una doble compensació en concepte de "sobreesforç", una de la mateixa Guàrdia Civil i una altra de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

L'error és que eren compensacions incompatibles, i no es podien cobrar totes dues. Aquestes fonts asseguren que a gairebé el 90% dels agents els trauran menys de 200 euros, i només al 10% restant se'ls restaran entre 200 i 400 euros.

Operació Copèrnic

Uns 3.000 agents afectats són els que estan destinats a Catalunya, i la resta són els que van venir expressament per l'operació Copèrnic contra el referèndum.

A banda d'aquests agents, també n'hi ha 366 que sí que rebran més diners aquest mes, perquè no van cobrar cap de les compensacions.

La direcció de la Guàrdia Civil ha citat les associacions d'agents el dilluns 21 per explicar-los la mesura.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut