Marc Aloy i Valentí Junyent posen la seva firma al pacte entre Esquerra i Junts per Manresa per governar la ciutat els propers quatre anys. Imatge d…
Marc Aloy i Valentí Junyent posen la seva firma al pacte entre Esquerra i Junts per Manresa per governar la ciutat els propers quatre anys. Imatge del 14 de juny de 2019 (Horitzontal).

Aloy i Junyent rubriquen el pacte per compartir l'alcaldia de Manresa els propers quatre anys

ACN Manresa.-El guanyador de les eleccions a Manresa el passat 26-M per només 10 vots de diferència, el republicà Marc Aloy, i l'alcalde en funcions i segona força, Valentí Junyent, han signat el pacte de govern entre Esquerra i Junts per Manresa aquest divendres al Parc de la Seu. El document acorda que Junyent ocuparà l'alcaldia durant el primer any mentre que Aloy ho farà els tres següents en un acte que se celebrarà com a molt tard el 20 de juny del 2020. Abans de la rúbrica, Aloy ha defensat la voluntat conjunta de construir una Manresa "compromesa amb la República que exerceixi la capitalitat de la Catalunya Central". De la seva banda, Junyent ha admès que arribar a l'acord no ha estat "ni fàcil ni ràpid". Mentre Junyent sigui alcalde el primer any, Marc Aloy passarà a ser el regidor de la Presidència i primer tinent d'alcalde.

Marc Aloy ha explicat que el pacte que han subscrit Esquerra i Junts per Manresa vol garantir un govern "estable i fort" per encarar els reptes que la ciutat tindrà en els propers anys. Dissabte els setze regidors votaran a favor de la proposta de Valentí Junyent com a alcalde de Manresa. El document signat estableix que en un ple extraordinari d'aquí un any els regidors dels dos grups votaran a favor de la investidura d'Aloy per la resta de legislatura. Mentre Junyent sigui alcalde, Aloy serà regidor de la Presidència i primer tinent d'alcalde. Quan Aloy ocupi la batllia, Junyent també serà primer tinent d'alcalde però l'acord no especifica quina regidoria ostentarà. El pacte diu que el govern municipal s'organitzarà en quatre grans àrees: Presidència, Territori, Serveis a les Persones i Desenvolupament Local. La distribució d'àrees i regidories i la resta d'atribucions del cartipàs, ha explicat Marc Aloy, es farà de manera "equitativa i equilibrada". Els dos grups acordaran el nomenament dels càrrecs i dels representants a les institucions, patronats, empreses i altres òrgans. Aloy ha detallat que les línies bàsiques de l'acord volen donar "un nou impuls a la ciutat" i seguiran la línia marcada els darrers anys -posant en valor l'experiència conjunta de govern- amb l'objectiu de potenciar Manresa com una ciutat "verda i sostenible, dinàmica, acollidora, cívica i propera, i compromesa amb les llibertats, la justícia social i el futur del nous país". De la seva banda, Valentí Junyent ha valorat que es tracta d'un "acord positiu" per a la ciutat "que no ha estat fàcil de tancar". "Ni fàcil ni ràpid", ha puntualitzat. El batlle en funcions ha assenyalat que l'elevat percentatge de vot que sumen Junts per Manresa i Esquerra, un 56% (18.228 vots), obligava a entendre's. "L'acord respon a la voluntat majoritària de la ciutadania que ens ha votat", ha destacat. En aquest línia, Aloy ha afegit que la dificultat per arribar a un acord durant aquestes setmanes bàsicament s'ha focalitzat en "interpretar bé" els resultats.

Anar al contingut