Afganistan

Alonso visita per sorpresa les tropes espanyoles desplegades a les bases afganeses d'Herat i Qala-ye Nau

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, acompanyat pel cap de l'Estat Major de la Defensa, el general Félix Sanz, ha començat la seva segona visita per sorpresa a les tropes espanyoles destacades a Herat i Qala-ye Nau, a la zona oest de l'Afganistan. Espanya manté en aquest país un contingent d'uns 680 militars desplegats en el marc de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF). La majoria de les tropes es concentren a la base d'Herat, on hi ha més de 300 militars, així com a Qala-ye Nau, on n'hi ha 180.

Actualitzat

Alonso i la seva delegació han aterrat a Herat en un avió Hércules C-130 del destacament espanyol a Manas, al Kirguizistan, procedent de Kuwait. Després de reunir-se amb el cap del contingent espanyol que lidera la base de suport avançat d'Herat, el ministre volarà a bord d'un C-295 fins a Qala-ye Nau, la capital de la província de Badgis, on hi ha la seu de l'equip de reconstrucció provincial espanyol.

El titular de Defensa ha pogut conèixer sobre el terreny els diferents projectes que realitzen l'equip de cooperants de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI) i els 180 militars de la Brigada Lleugera d'Infanteria Aerotransportable, la unitat base de les tropes espanyoles a la ISAF. Finalment, Alonso ha tornat també amb avió a Herat, per reunir-se amb els comandaments espanyols i amb el cap del comandament regional de la ISAF, el general italià Antonio Satta.

En declaracions als periodistes, el ministre ha anunciat que el seu departament treballa en un pla específic de formació per a militars afganesos que els permeti complir amb més eficàcia la seva missió de mantenir la seguretat al país. Espanya assumirà els costos d'aquest pla, és a dir, els equipaments, l'alimentació, els salaris i l'armament. Alonso té previst fer aquesta proposta durant la cimera de ministre de Defensa de l'OTAN, prevista pels dies 8 i 9 de febrer. Precisament en aquesta reunió s'abordarà l'augment de les tropes internacionals a la missió ISAF de les Nacions Unides. Preguntat sobre una major aportació militar espanyola, Alonso ha dit que encara no hi ha cap decisió ni projecte de decisió.

Espanya manté a l'Afganistan un contingent d'uns 680 militars desplegats. El gruix de les tropes es concentra a la base d'Herat, amb més de 300 efectius, i a Qala-ye Nau, on hi ha 180 militars que estan al comandament del coronel del cos d'elit Brilat, Rafael Roel, cap de tota l'agrupació espanyola.

El contingent espanyol a l'Afganistan es completa amb diversos oficials destinats al comandament regional de la ISAF a Herat i al quarter general de la missió aliada a Kabul. També amb un destacament de suport aeri, format per 50 militars i dos avions Hércules C-130 destinat a Manas, al Kirguizistan.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut