Fórmula 1

Alonso i Hamilton se salven, però McLaren perd tots els punts i rep una multa de 100 milions de dòlars

Fernando Alonso i Lewis Hamilton s'han lliurat de rebre una sanció de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA). Sí que ha estat castigada l'escuderia McLaren, que perd tots els punts del Mundial de constructors i rep una multa de, ni més ni menys, cent milions de dòlars. Després de nou hores de deliberació, el Consell de la Federació, reunit a París, ha dictat sentència pel cas d'espionatge de McLaren a Ferrari. Per tant, càstig directe a l'equip. Alonso i Hamilton conserven els punts i continuaran optant a guanyar el Mundial.

Actualitzat

Després d'especular-se amb l'eliminació de McLaren del Mundial per dues temporades, al final tot ha quedat en una forta multa econòmica de 100 milions de dòlars i la pèrdua de tots els punts en el Mundial de constructors per a l'escuderia britànica, que en tenia 166. Per tant, és un càstig directe a McLaren que deixa al marge els pilots. Tant Hamilton com Alonso conserven tots els seus punts i continuaran optant a guanyar el Mundial.

La sanció a McLaren l'ha donat a conèixer la FIA al circuit de Spa, a Bèlgica, on aquest cap de setmana es disputarà el pròxim Gran Premi de Fórmula 1. En un comunicat, la FIA explica que McLaren es queda sense els punts del Mundial de constructors i que no podrà puntuar-hi en les quatre carreres que queden per al final del campionat. Els 100 milions de dòlars de multa es descomptaran dels drets de televisió que corresponen a McLaren.

Salvats per col·laborar

La FIA ha decidit no sancionar els pilots de l'escuderia McLaren per haver col·laborat, tal com els va exigir l'organisme internacional, en la investigació.

Sota observació

Un cop emesa la sanció, la FIA ha volgut deixar clar que continuarà vigilant de prop McLaren per si aprofiten alguna informació procedent de Ferrari. Si es donés aquesta situació, la FIA podria sancionar l'equip britànic per la temporada que ve. Ara el Consell Mundial haurà de rebre un informe tècnic dels cotxes de McLaren pel 2008 i al desembre es decidirà si s'ha de sancionar o no l'escuderia pel pròxim Mundial del 2008.

No podran pujar al podi

La FIA també explica en el comunicat que la resta d'escuderies no es veuran afectades i que mantindran els punts sumats. A més, cap representant de McLaren pdorà accedir al podi en cas que algun dels seus pilots guanyi alguna de les quatre carreres que falten.

Anar al contingut