Fórmula 1

Alonso guanya el Gran Premi de Singapur i se situa segon del Mundial a 11 punts del liderat

Fernando Alonso continua llançat en el seu assalt al liderat del Mundial de Fórmula 1. El pilot asturià va sumar la segona victòria consecutiva al Gran Premi de Singapur després de superar els Red Bull de Vettel i Webber i ja és segon a la classificació del campionat a 11 punts del líder. Entre els cinc candidats al títol, l'únic que no va puntuar va ser Hamilton, que va haver d'abandonar després d'un toc amb Webber. Per la seva banda, Jaume Alguersuari va acabar dotzè després de sortir des del "pit lane" per un problema hidràulic.

Actualitzat
Al circuit de Marina Bay tots els pronòstics donaven els Red Bull com a grans favorits a la victòria en la cursa d'aquest diumenge. Però Fernando Alonso es va encarregar de trencar-los d'una tacada en un cap de setmana perfecte per a Ferrari. Primer aconseguint una sorprenent "pole position" i després sumant una victòria, la segona consecutiva, que el situa segon a la classificació del Mundial a només 11 punts del líder del campionat, Mark Webber, quan feia dues setmanes semblava pràcticament descartat de la lluita pel títol.

El pilot asturià surt reforçat del Gran Premi de Singapur després de realitzar una carrera sense errades. Va mantenir la primera posició des del primer revolt fins al final tot i l'enorme pressió de Sebastian Vettel, que no el va deixar respirar fins que va creuar la línia d'arribada. Al final, la diferència entre els dos primers classificats va ser de només dues dècimes després d'una última volta d'autèntic infart.

En un intens frec a frec, Alonso va superar els dos Red Bull de Vettel i Webber, que van completar el podi final, i va presentar la seva candidatura al títol. A falta de quatre curses per al final del campionat, els cinc magnífics continuen amb opcions de guanyar el Mundial, tot i que Lewis Hamilton va fer un pas enrere en les seves aspiracions. El britànic va haver d'abandonar en la volta 36 després d'un toc amb Webber i es va veure superat per Vettel a la classificació, mentre que Button, quart a Singapur, es manté el cinquè en discòrdia.

Amb aquest triomf a la cursa nocturna de Singapur, Alonso arriba a les 25 victòries a la Fórmula 1 i es converteix en el sisè pilot de la història amb més curses guanyades, igualant el britànic Jim Clark i l'austríac Nicki Lauda. A més, l'asturià suma un total de 60 podis, els mateixos que el brasiler Nelson Piquet.

Alguersuari, dotzè sortint des del "pit lane"

A Jaume Alguersuari no el va acompanyar la sort en el seu intent d'entrar a la zona dels punts. El pilot català havia de sortir des de l'onzena posició de la graella després de completar una gran sessió d'entrenaments oficials, però una fuita d'aigua en el seu Toro Rosso el va obligar a començar des del "pit lane". Aquest contratemps inesperat el va deixar sense opcions de puntuar i finalment es va haver de conformar amb una meritòria dotzena plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut