Alfonso Alonso
El portaveu del Partit Popular al Congrés, Alfonso Alonso (Foto: EFE)
Madrid

Alonso demana investigar Bárcenas "fins al final" i diu que legalment no podia acollir-se a l'amnistia fiscal

El portaveu del PP al Congrés ha considerat que "amb la llei a la mà" Bárcenas no s'hauria d'haver pogut acollir a aquesta regularització, ja que el text de la mesura deia que ningú que estigués imputat s'hi podria acollir.

RedaccióActualitzat
Primeres reaccions en el si del Partit Popular després que s'ha sabut que Bárcenas, extresorer popular, va regularitzar 10 milions d'euros aprofitant l'amnistia fiscal impulsada per Montoro.

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha considerat que "amb la llei a la mà" Bárcenas no s'hauria d'haver pogut acollir a aquesta regularització, ja que el text de la mesura deia que ningú que estigués imputat s'hi podria acollir. Segons ha explicat Alonso, Bárcenas no s'hi podia acollir legalment perquè en teoria "ningú inclòs en el curs d'un procediment judicial" podia beneficiar-se'n.

En declaracions als periodistes en el Congrés, Alfonso Alonso ha indicat que, tot i això, ningú que s'hagi acollit a la regularització fiscal pot quedar lliure de la responsabilitat penal si es demostra la comissió d'un delicte.

El portaveu del Grup Popular ha admès que és "impossible" que els 22 milions d'euros que s'ha sabut que Bárcenas, imputat en el "cas Gürtel", tenia en comptes a Suïssa sortissin dels sous que va rebre del PP durant els seus anys com a tresorer.

Per això, Alonso ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas, Pablo Ruz, que continuï investigant "fins al final" per saber "què ha passat". "Estem més interessats que ningú que això sigui així", ha proclamat en declaracions des de la cambra baixa.

El dirigent popular ha dit que, en tot cas, Bárcenas ara no té res a veure amb el PP perquè "feliçment" ja no és del partit. I ha subratllat la seva sorpresa per les declaracions de l'advocat de Bárcenas perquè, segons la llei de l'amnistia fiscal, no s'hi podia haver acollit.


Anar al contingut