El matí de Catalunya Ràdio

Almunia aposta per recuperar el diàleg social per afrontar l'atur a Espanya

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquín Almunia, considera necessari recuperar el diàleg social per afrontar l'augment de l'atur i la destrucció de llocs de treball a Espanya. I és que aquest és el màxim problema de l'economia espanyola, ja que està obligant l'Estat a endeutar-se cada cop més, i això pot posar en perill el sistema social. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Almunia ha assegurat que el sistema de pensions "està fora de perill", però ha reconegut que s'han de fer "ajustos a llarg termini" per tal de garantir els subsidis i les ajudes en els propers 30 anys. Almunia considera que el sistema financer espanyol és un dels millors de la Unió Europea.

Actualitzat
Almunia ha dit que Espanya està "fent bé les coses", i ha posat com a exemple els pressupostos generals del 2010. "Estan ajustant els comptes, fent un esforç i corregint el dèficit", ha assegurat Almunia, que creu que la màxima prioritat de l'executiu ha de ser crear llocs de treball per reduir el deute. Almunia ha dit que "el mercat de treball no està funcionant", i ha descartat que abaratir l'acomiadament sigui una possible solució: "Parlar de flexibilitzar el mercat de treball és perdre el temps".

Pel que fa al sistema financer, Almunia creu que el fet que el govern espanyol només hagi hagut d'intervenir la Caixa Castella-la Manxa és un clar exemple que "funciona molt bé", ja que està "molt ben regulat i no ha comprat productes tòxics", fet que el converteix en un dels millors de la Unió Europea, i "un gran avantatge per a l'Estat".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut