La plaça Josep Rosselló d'Almoster es remodelarà apostant per un sol nivell de paviment i un carril pels vehicles
La plaça Josep Rosselló d'Almoster es remodelarà apostant per un sol nivell de paviment i un carril pels vehicles

Almoster aprova el projecte per remodelar la cèntrica plaça de Josep Rosselló

ACN Almoster - L'Ajuntament d'Almoster (Baix Camp) ha aprovat el projecte per "reurbanitzar" la plaça de Josep Rosselló, coneguda popularment com "la parada", al centre del municipi. Compta amb un pressupost de 700.000 euros, 420.000 dels quals es finançaran a través del PAM (Pla d'Acció Municipal) de la Diputació de Tarragona. En el ple extraordinari d'aquest dilluns, l'alcalde Àngel Xifré ha explicat que es vol "donar un altre ambient" a la plaça. El consistori també ha iniciat els tràmits per expropiar un terreny al costat de l'actual escola Ramon Sugrañes, per ampliar-la més endavant, ja que té "mancances d'espai". L'Ajuntament ja està elaborant un esborrany per definir com serà aquesta ampliació, conjuntament amb el departament d'Educació.

La licitació de les obres de la plaça Josep Rosselló es farà a finals d'any o principi del 2024. És el "centre neuràlgic" del poble, com ha indicat Xifré, i aquest és el projecte "més emblemàtic" que s'haurà dut a terme al municipi en els últims anys.

El disseny de la plaça surt d'un concurs d'idees que van guanyar tres arquitectes del territori. Es pavimentà tot l'espai a un mateix nivell, els vehicles passaran només per la part nord i es mantindran els plataners al mig de la plaça. La idea és "pacificar" l'espai aprofitant que s'ha desviat bona part del trànsit a la nova carretera que uneix la Selva del Camp i Castellvell.

La urbanització del Picarany, en mans municipals

En una trobada amb la premsa, Xifré ha destacat que aquest mandat s'ha recepcionat la urbanització del Picarany, "un problema que s'arrossegava des de fa trenta anys", com ha lamentat el batlle. És la darrera urbanització d'Almoster que quedava per traspassar a l'Ajuntament. El cost de les obres ha estat d'1,5 milions d'euros.

Finalment, l'alcalde d'Almoster ha contat que la setmana vinent es posarà en marxa un casal per la gent gran amb tallers de cuina, de memòria, noves tecnologies o gimnàstica, entre d'altres. S'ubicarà a l'Espai Moster i les activitats es desenvoluparan tres dies a la setmana, durant els matins. El govern municipal vol fer una prova pilot fins al juny i, si té una bona rebuda, ampliar les activitats a més dies i oferir servei de dinar.

Anar al contingut