Almodóvar, Amenábar i el català Salvador Simó competeixen per anar als Oscars 2020
Les pel·lícules d'Almodóvar, Amenábar i Salvador Simó són les tres preseleccionades per anar als Oscars (Efe)

Almodóvar, Amenábar i el català Salvador Simó competeixen per anar als Oscars 2020

Almodóvar, Amenábar i el debutant català Salvador Simó competiran per ser la pel·lícula espanyola enviada als Oscars

Actualitzat

Dos grans noms del cinema espanyol, Almodóvar i Amenábar, i el debutant català Salvador Simó competiran per ser la pel·lícula espanyola enviada als Oscars 2020 en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

Ho han anunciat els actors Jesús Vidal, de "Campeones", i Greta Fernández, d'"Elisa i Marcela", en una roda de premsa de l'Acadèmia Espanyola de Cinema.

Les pel·lícules triades són "Dolor y gloria", d'Almodóvar, que a Canes li va valdre a Antonio Banderas el premi a millor actor. La nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar, "Mientras dure la guerra", que s'estrenarà a finals de setembre, ha estat triada també pels membres de l'Acadèmia de Cinema. I la tercera opció és una pel·lícula d'animació, "Buñuel en el laberinto de las tortugas", del català Salvador Simó, basada en la novel·la gràfica de Fermín Solís.

 

Pedro Almodóvar ha competit dues vegades per l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa amb "Mujeres al borde de un ataque de nervios" i "Todo sobre mi madre", que es va endur el guardó el 2000. El cineasta també va guanyar l'Oscar a millor guió original per "Hable con ella" el 2003.

Amenábar només ha competit als Oscars en una ocasió, el 2004, quan es va endur l'estatueta a millor film de parla no anglesa per "Mar adentro", després d'arrasar als Goya amb 14 guardons, un rècord que encara manté.

Els membres de la institució votaran les properes setmanes entre les seleccionades i la candidata definitiva se sabrà el 5 de setembre. La 92a edició dels Oscars tindrà lloc el dissabte 9 de febrer del 2020 al teatre Dolby de Los Angeles.

ARXIVAT A:
Premis Oscars
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut