Estats Units

Deu morts en un tiroteig en un institut de Texas

El suposat autor de l'atac és un estudiant del centre, de 17 anys, que està detingut

Juli RodésActualitzat

Almenys deu persones han mort a la ciutat de Santa Fe, a Texas, a causa d'un tiroteig en un institut

La majoria de les víctimes mortals serien estudiants, segons la policia.

També hi ha diversos ferits. N'hi ha que han estat traslladats a diversos hospitals de la zona. 

 

L'hospital universitari de Texas ha explicat que hi han ingressat tres pacients, dos adults i un menor d'edat

Hores després de la matança, la policia ha fet pública la identitat del suposat agressor. Es diu Dimitrios Pagourtzis, i és un estudiant del centre que té 17 anys que ha estat detingut de seguida.

Diversos alumnes de l'institut de Santa Fe han explicat a la televisió CW39 de Houston que Pagourtzis vestia una samarreta amb la frase "Born to kill" ("nascut per matar"), unes botes militars i una gavardina.

 

El governador de Texas ha anunciat que Pagourtzis ha utilitzat dues armes, un fusell i un revòlver del calibre 38, que sembla que hauria agafat del seu pare.

La policia també ha informat que ha interrogat una altra persona, que seria un altre estudiant.

 

L'atac ha tingut lloc a l'hora que les classes havien de començar.

El xèrif del comtat de Harris, al costat del comtat de Galveston, on està Santa Fe, ha explicat a Twitter que un dels ferits és un policia

 

Des de l'oficina del xèrif també han informat que l'incident ja havia acabat

 

Una testimoni dels fets, identificada com Nikki, ha explicat a la cadena de televisió local KTRK que "algú ha entrat amb un fusell i ha començat a disparar, i una noia ha resultat ferida a la cama".

 

Richard Allen, pare d'un alumne, ha explicat a la mateixa cadena que ha arribat poc després del tiroteig i ha vist com conduien diverses persones a les ambulàncies. També que el seu fill li ha explicat que "algú ha entrat a l'aula de la classe d'art i ha començat a disparar contra molts alumnes".

L'autoritat del districte escolar de Santa Fe ha informat que s'han localitzat explosius a l'institut i al campus, que ha estat evacuat

 

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha referit al fet durant una roda de premsa sobre la reforma petinenciària, convocada prèviament, i ha assegurat que està "determinat a fer tot el possible per protegir" els estudiants.

"La meva administració està determinada a fer tot el possible per protegir els nostres estudiants, fer segures les nostres escoles i mantenir les armes fora de les mans d'aquells que suposen una amenaça per a ells mateixos i per als altres." 

 

Poc després de saber-se la notícia, Trump ja havia dit, a Twitter, que les primeres informacions fan pensar el pitjor.

 

Més tard, en un segon missatge, ha parlat d'un "atac terrible" i ha donat el condol a les víctimes i les seves famílies.

 

Entre les reaccions al tiroteig també destaquen les d'estudiants de l'institut de Florida que el 14 de febrer va patir un tiroteig i que van liderar les protestes a favor de la restricció de la tinença d'armes. 

Emma González, l'estudiant que va emocionar tothom amb el seu discurs en la marxa multitudinària que es va fer a Washington el 24 de març, ha escrit a Twitter contra els polítics que, diu, només ofereixen "pensaments i pregàries".

"Institut de Santa Fe, no us mereixeu això. Mereixeu pau a tota la vostra vida, no només després que ho digui una làpida col·locada sobre vosaltres. Mereixeu més que pensaments i pregàries, i després d'haver-nos donat suport fent una marxa de protesta, serem amb vosaltres per donar-vos suport i fer sentir les vostres veus."  

 

 

La matança ha ocorregut dues setmanes abans de la data prevista per fer la tradicional cerimònia de graduació i quan molts estudiants es preparen per als examens finals.

 

Santa Fe, a l'estat de Texas, té més de 12.000 habitants. Situada al comtat de Galveston, a prop de la costa, és a uns 50 quilòmetres al sud-est de Houston.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut