Almenys vuit morts en el segon tiroteig massiu en 48 hores a Sèrbia

La policia ha detingut l'agressor després d'un ampli dispositiu policial i el president vol restringir els permisos d'armes en el tercer país del món amb més armament per habitant

Virginia Arqué NuenoActualitzat

Almenys vuit persones han mort i 13 han resultat ferides, set de les quals estan en estat crític, en un nou tiroteig aquest dijous a la nit a la localitat sèrbia de Dubona --a 60 quilòmetres de Belgrad--, el segon d'aquesta setmana. Després del tiroteig, la policia ha desplegat un gran dispositiu a la zona i ha aconseguit detenir l'atacant, un jove de 21 anys, segons apunten els mitjans serbis. 

Més de 600 agents van participar en la recerca del sospitós, a qui al final van poder detenir (Reuters / Antonio Bronic)

El tiroteig hauria començat després d'una discussió amb un policia, segons apunten fonts periodístiques sèrbies. Després de la discussió el jove va anar a casa seva, va agafar un rifle i va disparar contra diverses persones des d'un vehicle en moviment.

La policia va detenir el sospitós a prop de la ciutat de Kragujevac, segons el Ministeri de l'Interior. En el desplegament policial hi haurien participat uns 600 agents, segons fonts oficials, que aturaven qualsevol vehicle que circulava per la zona i buscaven també en els boscos dels voltants. Les patrulles policials van rebre el suport de drons i d'un helicòpter.

Un equip antiterrorista durant les tasques de recerca de l'atacant (Reuters / Antonio Bronic)

Tots els ferits tenen entorn dels 20 anys, segons fonts policials, i n'hi ha 2, de 20 i 21 anys, a qui s'ha hagut d'operar i que es compten entre els que estan en estat crític.

Homenatge, a Belgrad, a les víctimes del primer tiroteig, la majoria infants (Reuters/ Zorana Jevtic)

 

La segona matança en 48 hores

La matança a Dubona s'ha produït menys de 48 hores després del tiroteig de dimecres a Belgrad, on un noi de 14 anys va matar vuit infants i un guàrdia de seguretat en una escola. En l'atac també van quedar ferides set persones més, sis estudiants i una mestra. 

L'atacant de dimecres era company de classe de les víctimes (Reuters/ Zorana Jevtic)

L'agressor, que era company de les víctimes, hauria disparat primer contra la seva mestra, que va resultar ferida, i després va continuar disparant contra la resta de la classe, de manera aleatòria. Després de la matança es va entregar a la policia.

El president del país ha demanat restringir els permisos d'armes (Reuters/ Zorana Jevtic)


El tercer país del món amb més armes per habitant

Dimecres passat, el president del país va demanar més restriccions en els permisos d'armes. I és que Sèrbia és el tercer país del món amb més armament per habitant --fins a 39,1 armes per cada 100 persones--, després dels Estats Units i Montenegro.

El presumpte autor del primer tiroteig, de 14 anys, es va entregar a la policia (Reuters)

Els tirotejos massius no són habituals a Sèrbia, que té una llei d'armes molt estricta, però hi ha molt armament descontrolat al país, com passa en molts estats dels Balcans occidentals, inundats d'armes des de la dècada del 1990.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut