Tres morts en el descarrilament d'un tren de passatgers a Escòcia

Entre les víctimes hi ha el conductor del comboi, a més de diversos ferits i un desaparegut

RedaccióActualitzat

El descarrilament d'un tren de passatgers a prop de Stonehaven, a Escòcia, ha provocat tres morts. L'accident ha passat aquest dimecres al matí a la costa est del país, i s'hi han desplaçat una trentena de vehicles d'emergència i també un helicòpter.

Entre les víctimes hi ha el conductor del comboi, a més de sis ferits i un desaparegut.

L'accident ha passat en una regió muntanyosa on hi ha fortes pluges, uns aiguats que han provocat algunes inundacions i retards en el trànsit ferroviari.

La primera ministra, Nicola Sturgeon, ha afirmat que el descarrilament s'ha produït en un lloc de "molt difícil accés" pels serveis d'emergència, cosa que ha provocat que el rescat s'hagi allargat durant diverses hores.

Almenys un mort en descarrilar un tren de passatgers a Escòcia
S'hi han desplaçat una trentena de vehicles d'emergència

Sturgeon ha enviat el condol a les famílies de les víctimes:


El tren cobria la ruta entre Aberdeen i Glasgow, segons ha informat la policia britànica. Segons la cadena Sky News, viatjaven a bord una dotzena de persones, sis passatgers i sis treballadors de la companyia ferroviària. L'escàs nombre de viatgers es deu al fet que la ciutat d'Aberdeen ha declarat un brot de coronavirus que ha obligat el govern escocès a tancar bars i restaurants i a implantar restriccions en l'entrada i sortida de residents.


Tot i que es desconeixen encara les causes de l'accident, fonts citades per la premsa local apunten a un despreniment de terra, tot i que no s'ha confirmat oficialment.

Des de fa dies, zones de l'est i del centre d'Escòcia estan afectades per pluges torrencials i tempestes elèctriques que han causat inundacions i la interrupció de viatges.

En les últimes hores, a Stonehaven, una ciutat d'uns 11.000 habitants, hi ha hagut fortes inundacions que han impedit obrir les escoles.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha descrit el descarrilament a Stonehaven com un "incident molt important":

ARXIVAT A:
Escòcia
Anar al contingut