Lucerna

Almenys tres morts en un tiroteig en una empresa fustera al centre de Suïssa

Els fets han passat en una empresa de processament de fusta a la localitat de Menznau.

RedaccióActualitzat
Entre tres i cinc persones han mort en el tiroteig en una empresa de processament de fusta al centre de Suïssa, a prop de la ciutat de Lucerna, segons la ràdio pública RSR. La xifra no ha estat confirmada encara per les autoritats suïsses, però la policia local parla de "diversos morts" i també de ferits greus. Els fets han passat en una empresa anomenada Kronospan, en una localitat anomenada Menznau.

L'agència local ATS ha informat que hi ha "nombrosos ferits", quatre dels quals han estat traslladats en estat greu a diversos hospitals, després dels fets, que han tingut lloc a les 8 del matí. Les autoritats del país han avançat que en les pròximes hores oferiran més informació. De moment, la policia ha acordonat la zona, on s'han traslladat tres helicòpters d'urgències.

Les autoritats han establert una línia telefònica d'urgència per assistir els empleats de Kronospan i els seus familiars.

El tiroteig ha tingut lloc un mes i mig després que un home que havia estat hospitalitzat en un centre psiquiàtric i que era addicte a les drogues va matar tres persones amb un fusell i en va ferir dos més a Daillon, un petit poble del cantó de Valais, a l'oest de Suïssa.

2,3 milions d'armes a casa

Cal apuntar que Suïssa té un dels índexs més alts del món d'armes en mans de la població civil. Això es deu, sobretot, al fet que allà els homes fan el servei militar obligatori durant un any i després exercicis militars fins als 42 anys, cosa que els dóna dret a tenir a casa seva fusells d'assalt i altres tipus d'armes.

Segons les estadístiques oficials, els ciutadans suïssos tenen uns 2,3 milions d'armes a casa seva en un país amb una població de poc menys de 8 milions d'habitants. I això, sense tenir en compte escopetes i pistoles de caça o esportives.

Com passa als EUA, cada vegada que es produeix un tiroteig mortal es reobre al país el debat sobre la possessió d'armes. No obstant això, el febrer del 2011, els suïssos van rebutjar una iniciativa perquè les seves armes es guardessin en arsenals especials. La majoria va votar per preservar el dret de tenir a casa les armes que reben durant el servei militar.  

Anar al contingut