Un senyal gairebé cobert per la neu a Knoppen, Àustria (Reuters)
Un senyal gairebé cobert per la neu a Knoppen, Àustria (Reuters)
Salzburg

Almenys quatre morts en 24 hores per allaus als Alps

Milers de persones han quedat atrapades durant hores a les estacions d'esquí pel perill de noves esllavissades

RedaccióActualitzat

Com a mínim quatre persones han mort en les últimes 24 hores als Alps a causa de les allaus. També hi ha dos excursionistes desapareguts.

A més, a Àustria milers de persones han quedat atrapades durant hores a les estacions d'esquí pel perill de noves esllavissades.

Segons la policia, dos turistes alemanys que esquiaven fora de pistes van morir diumenge pels despreniments de neu a la zona de Vorarlberg, a l'oest del país, fronterera amb Suïssa. Els esquiadors tenien 26 i 32 anys.

A la mateixa zona, un turista suís ha mort en sortir de la pista mentre feia "snowboard".

Els dos desapareguts són dos excursionistes que anaven amb raquetes de neu a la zona d'Abtenau en Tennengau, a Salzburg.

Una dona treu neu d'una teulada a Knoppen, Àustria (Reuters)

A Suïssa, una dona de 43 anys, que va quedar atrapada per una allau el 3 de gener a l'est del país, ha mort durant el cap de setmana. Amb ella ja són quatre els morts per les esllavissades de neu que hi va haver aquell dia als Alps orientals suïssos.

El risc d'allaus, al segon nivell més alt

El nivell d'alerta per risc d'allaus s'ha elevat fins a "alt", que és el segon més alt d'una escala de cinc. Els estats més afectats són Vorarlberg, el Tirol, Salzburg, Estíria i la Baixa Àustria.

Uns 12.000 turistes van quedar atrapats fins diumenge a la tarda a l'estació d'esquí de Saalbach-Hinterglemm, a Salzburg, fins que es va poder contenir una allau amb una explosió controlada. A l'estació veïna d'Obertauern, les carreteres continuaran tallades com a mínim aquest dilluns.

Des de dissabte al matí ha caigut més d'un metre de neu a la cara nord dels Alps austríacs.

Un helicòpter de l'exèrcit austríac a Aigen (Reuters)

Les nevades han aïllat municipis i han deixat carreteres impracticables. A Estíria, unes 2.000 persones han quedat bloquejades a la vall de Sölktal, i els helicòpters que es mobilitzen per les allaus han hagut d'interrompre l'activitat a causa del mal temps.

Els últims dies han deixat gruixos de neu d'entre 50 i 200 centímetres. I encara s'esperen més nevades. Només a la regió de Salzburg s'ha registrat una acumulació de tres metres de neu a 2.317 metres d'altitud.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut