Agents de la policia de Nashville a l'exterior de l'escola on hi ha hagut el tiroteig (Reuters / Kevin Wurm)
Agents de la policia de Nashville a l'exterior de l'escola on hi ha hagut el tiroteig (Reuters / Kevin Wurm)

Un home mata tres infants i tres adults en un tiroteig en una escola de Nashville

El sospitós de l'atac a l'escola presbiteriana Covenant, a l'estat de Tennessee, ha estat abatut per la policia

Actualitzat

Sis morts en un nou tiroteig en una escola dels Estats Units. Un home de 28 anys, armat amb dos rifles semiautomàtics i una pistola, ha atacat l'escola presbiteriana Covenant de Nashville, a l'estat de Tennessee, i ha matat almenys tres infants i tres adults, segons ha confirmat l'hospital Vanderbilt University Medical Center de la ciutat.

L'hospital xifra en sis les víctimes del tiroteig, a més del sospitós, que ha estat abatut en un enfrontament amb agents, segons ha informat la policia:


En un primer moment, la policia apuntava que l'atacant era un adolescent, posteriorment ha aclarit que era una dona de 28 anys i, més tard, ha explicat que es tractava d'una persona nascuda dona però que havia fet el trànsit a home trans.  

Segons les primeres investigacions policials, l'home tenia l'atac molt preparat, ja que han trobat a casa seva plànols detallats amb les entrades i finestres de l'escola. També saben que havia estudiat en aquesta escola.

L'atac també ha deixat "múltiples" ferits, segons ha informat el Departament de Bombers de la ciutat.

L'escola, situada al barri de Green Hills, té al voltant de 200 estudiants i fa classe entre preescolar i 6è grau, és a dir, fins als 11 anys.

Agents de policia desplaçats a l'escola Covenant de Nashville, aquest dilluns
Agents de policia desplaçats a l'escola Covenant de Nashville, aquest dilluns (EFE / Hamilton Matthew Masters)

En el que portem d'any, s'han registrat almenys 89 incidents amb armes de foc en escoles dels Estats Units, segons la base de dades K-12 School Shootings. L'any passat n'hi va haver 303, la xifra més alta des del 1970, l'inici dels registres d'aquesta ONG.

Els tirotejos massius als Estats Units són habituals, però aquest cas semblava diferent de la majoria, perquè en un primer moment s'ha dit que l'atacant era una dona.

Més tard s'ha sabut que havia nascut dona però que havia fet un canvi de gènere i ara era un home trans.

Alumnes de l'escola Covenant de Nashville passen corrent pel costat d'una ambulància
Alumnes de l'escola Covenant de Nashville passen corrent pel costat d'una ambulància (Reuters)


La Casa Blanca reclama que el Congrés actuï: "Ja n'hi ha prou"

Els Estats Units són, amb diferència, el país amb més armes per habitant i també és el lloc del món on hi ha més tirotejos massius. Amb cada matança, es reobre el debat sobre la necessitat de posar límits a la tinença d'armes.

Fins ara, cap gran iniciativa a nivell federal en aquesta línia ha tingut èxit. A més, la segona esmena protegeix el dret dels ciutadans a tenir armes i l'Associació Nacional del Rifle finança les campanyes de centenars de polítics.

En aquest sentit, la Casa Blanca ha reclamat al Congrés que actuï per endurir la legislació sobre armes de foc. "Hem de fer més. El president vol que el Congrés actuï. Ja n'hi ha prou", ha dit la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre.

Un missatge que ha repetit poc després el mateix president Joe Biden:

"Hem de fer més per aturar la violència amb armes de foc. Hem de fer més per protegir les nostres escoles i que no es converteixin en presons. Torno a demanar al Congrés que aprovi la meva proposta de prohibir les armes de foc"

Jean-Pierre ha assegurat que Biden ha estat el president que més ha fet per incrementar el control sobre les armes de foc, però ha reconegut que "cal fer més":

"Hem de prohibir les armes d'assalt, implantar més mesures perquè els nostres infants estiguin fora de perill a les escoles."

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut