Ciutadans lamenten les 11 víctimes mortals davant de l'Star Ballroom Dance Studio (Reuters: David Swanson)

Almenys set morts en un nou tiroteig massiu a Califòrnia, el tercer en tres dies

L'atac, en dues granges de la ciutat costanera Half Moon Bay, se suma al tiroteig de Monterey Park i al d'Oakland

Almenys set persones han mort i una està greument ferida per dos tirotejos relacionats a Califòrnia, als Estats Units. El sospitós de perpetrar els dos atacs és la mateixa persona, un home de 67 anys. La policia del comtat de San Mateo n'investiga les causes.

Els dos tirotejos han tingut lloc en dues granges de la ciutat costanera de Half Moon Bay. En el primer, en una granja que es dedica a la venda de bolets, quatre persones han mort i una altra està greument ferida. I en el segon tiroteig, en una granja dedicada a pedres decoratives, tres persones han mort, segons fonts policials.

La policia del comtat de San Mateo ha detingut el sospitós, Zhao Chunli, i ha explicat que els atacs s'han fet amb una pistola semiautomàtica. Treballava a la granja de bolets i va actuar sol, i va acabar presumptament amb la vida dels companys de treball. Després d'atacar la primera granja, l'home va anar al segon lloc a perpetrar un altre atac, segons han relatat fonts policials.
    

Tres massacres a Califòrnia en tres dies

En tres dies hi ha hagut tres massacres a Califòrnia. A banda dels atacs a les granges a Half Moon Bay i del tiroteig massiu a Monterey Park, on van morir 11 persones aquest dissabte a la nit, hi ha hagut un tiroteig a la ciutat d'Oakland aquest dilluns al vespre.

Almenys una persona ha mort i set han resultat ferides en l'atac, que ha tingut lloc en una benzinera durant el rodatge d'un vídeo musical, segons ha recollit la cadena CBS News. Es desconeixen, també, les causes del tiroteig. 


El tiroteig massiu més mortífer de Los Angeles

El de dissabte, on van morir 11 persones mentre celebraven l'Any Nou Xinès, és el tiroteig massiu més mortífer registrat al comtat de Los Angeles, segons ha afirmat en roda de premsa Hilda Solis, membre de la Junta de Supervisors del Comtat de Los Angeles.

El tiroteig massiu més mortífer a Los Angeles (Reuters: David Swanson)

Uns 20 miuts després de l'atac, el presumpte autor del tiroteig --ara ja mort perquè es va suïcidar--, va intentar atacar en un segon club de ball, el Lai Lai Ballroom & Studio a la comunitat d'Alhambra. Però allà es va topar amb Brandon Tsay, un empleat del local, que va lluitar contra ell i el va acabar desarmant. El xèrif del comtat de Los Angeles, Robert Luna, considera Tsay un heroi per evitar més sang.

Els investigadors del tiroteig, del qual encara se'n desconeixen les causes, han recuperat 42 carcasses gastades, un rifle, diversos dispositius electrònics i articles que els porten a creure que el sospitós estava fabricant silenciadors d'armes casolans.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut