Diversos supervivents del naufragi arribant a la costa de Lanzarote
Diversos supervivents del naufragi arribant a la costa de Lanzarote
Lanzarote

Almenys quatre morts en un naufragi a la costa de les Canàries

Salvament Marítim intenta localitzar una quinzena de persones que intentaven arribar a l'illa de Lanzarote

Actualitzat

Almenys quatre persones han mort aquest vespre quan intentaven arribar a les Canàries. Unes 27 persones han pogut ser rescatades, però Salvament Marítim encara intenta localitzar-ne la resta.

L'embarcació en què viatjaven ha bolcat a pocs metres del port d'Órzola, al nord de l'illa de Lanzarote. A quarts de vuit del vespre, quan enfilava els últims metres abans d'arribar a terra, l'embarcació ha xocat amb una escullera.

Segons el testimoni d'alguns supervivents, a l'embarcació, hi viatjaven unes 35 persones, de manera que els serveis d'emergència continuen buscant encara algunes persones a l'aigua. A més de les embarcacions de Salvament Marítim, un helicòpter il·lumina des de l'aire el lloc de l'accident a la recerca de persones.

Alguns testimonis afirmen que, a bord, hi havia dones i menors, tot i que, per ara, entre els supervivents i els morts només hi ha homes adults.

Aquest naufragi ha coincidit amb la presència de diversos equips d'emergències al port, que esperaven el vaixell que traslladava a Lanzarote el grup de 28 migrants que hores abans havia arribat a una platja de l'illa de La Graciosa. Això ha fet que les tasques de rescat s'hagin pogut organitzar amb rapidesa.

 

Un membre dels equips de rescat il·lumina l'aigua per trobar supervivents del naufragi
Un membre dels equips de rescat il·lumina l'aigua per trobar supervivents del naufragi

 

Naufragi prop d'El Hierro

També es busca una embarcació amb set persones a bord, tres d'elles menors, en aquest cas a uns 190 quilòmetres de distància de l'illa d'El Hierro.

Salvament Marítim ha demanat a diversos velers que feien una regata transatlàntica que auxiliessin els nàufrags després que un d'aquests velers alertés per ràdio que havia vist una embarcació de fusta amb persones a sobre.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut