Almenys 13 morts i una vintena de ferits en un tiroteig en una escola a Rússia

L'assaltant s'hauria suïcidat, segons l'agència de notícies russa TASS

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Un tiroteig en una escola a la ciutat d'Ijevsk, a Rússia, ha deixat almenys tretze morts i una vintena de ferits. Entre les víctimes hi hauria almenys set nens, dos professors i dos guàrdies de seguretat, segons fonts de la investigació. La majoria dels ferits són infants.

Segons l'agència de notícies russa TASS, un home armat hauria entrat a l'escola després de matar el vigilant de seguretat i hauria obert foc entre els alumnes. L'agressor s'ha acabat suïcidant, segons fonts oficials.

Algunes fonts locals asseguren que l'assaltant era un jove que havia estat mobilitzat i no volia anar a Ucraïna.

Fonts oficials, però, asseguren que l'atacant era un exalumne del centre i han difós imatges on se'l veu mort en una aula, amb passamuntanyes i vestit de negre, amb una samarreta que porta dibuixada una esvàstica vermella al pit.

Asseguren que anava armat amb dues pistoles i que no portava a sobre cap identificació.

Per les xarxes socials hi ha imatges del desplegament policial a l'exterior del recinte, l'evacuació del centre i algunes d'alumnes amagats a l'interior, que no hem pogut contrastar.

La ciutat d'Ijevsk està situada als peus dels Urals, a la República d'Udmúrtia, 970 quilòmetres a l'est de Moscou.

A l'Escola 88 d'Ijevsk, on s'ha produït l'atac, hi estudien un miler d'alumnes.

 

 

 

L'atac a l'escola ha coincidit, aquest dilluns, amb un tiroteig en un centre d'allistament de la ciutat d'Ust-Ilimsk, a la regió siberiana d'Irkutsk, a l'extrem oriental del país.

Un jove rus de 25 anys que havia estat cridat a files ha disparat contra el cap de l'oficina de reclutament, que ha quedat ferit d'extrema gravetat. L'assaltant ha estat detingut i està sent interrogat.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut