La concentració de Vox s'ha fet aquest diumenge davant de l'ajuntament de Barcelona

Dos detinguts en la concentració de Vox a Barcelona per la Constitució

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, diu que els Mossos estan recopilant tota la informació de l'acte en un informe que portaran a la Fiscalia contra els delictes d'odi

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han confirmat la detenció de dues persones al centre de Barcelona per haver participat en la concentració de Vox a la plaça de Sant Jaume en motiu de la celebració del dia de la Constitució espanyola.

Segons han explicat els Mossos en un tuit, els dos detinguts han trencat una ordre judicial de prohibició per participar en manifestacions i reunions.

Segons el canal d'informació L'Alerta, almenys un d'ells estava investigat per la Unitat d'Investigació dels Mossos per agressions a periodistes i altres manifestants.

 

Sàmper portarà un informe a la Fiscalia

A l'acte de Vox hi han assistit unes 200 persones que han rebut Santiago Abascal amb crits de "president" i en favor de la unitat d'Espanya. Mentre sonava l'himne espanyol, alguns assistents han alçat el braç fent la salutació feixista.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha dit a Twitter que s'està recopilant la informació sobre tot el que ha passat a la plaça de Sant Jaume i que es durà un informe a la Fiscalia contra els delictes d'odi.

En un segon tuit, el conseller ha dit que des de les institucions no es pot deixar el mínim espai a les actuacions que puguin ser contràries a dret fent apologia del feixisme sobrepassant la llibertat d'expressió.


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha dit a les xarxes que denunciarà els fets d'aquest diumenge davant la Fiscalia per "l'exaltació del feixisme i el nazisme" en l'acte de Vox.

ARXIVAT A:
Extrema dretaConstitució espanyolaVoxMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut