Madrid

Almenys deu detinguts per enaltiment del terrorisme a través d'internet, un d'ells a Catalunya

Els detinguts són de diferents punts de l'estat espanyol i demanaven per exemple posar bombes a Rajoy, Rubalcaba o Esperanza Aguirre

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut fins ara deu persones a les últimes hores per enaltiment del terrorisme a internet i a les xarxes socials. El desplegament policial s'han fet a diferents zones de l'estat espanyol i és la continuació del que hi va haver fa sis mesos amb el nom d'"operació Aranya". Segons fonts de la lluita antiterrorista, al llarg del dia hi podria haver algunes detencions més.

Entre els detinguts n'hi ha un a Catalunya i nou més al País Basc, Navarra, Madrid, Castella i Lleó i Castella-la Manxa. El detingut a Catalunya és un jove de 19 anys que viu a la demarcació de Barcelona i que respon a les inicials R.G.G. Hi ha dos imputats més que són menors d'edat. No hi ha connexió entre ells i a tots se'ls acusa d'utilitzar Facebook i Twitter per enviar missatges ofensius per a les víctimes d'accions terroristes i consignes de suport a grups armats.

Un dels missatges insulta greument el regidor del PP assassinat per ETA Miguel Ángel Blanco. N'hi ha d'altres que demanen posar bombes contra Mariano Rajoy, Alfredo Pérez Rubalcaba o Esperanza Aguirre, segons assenyalen fonts de la investigació. L'operació està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez.

En la primera fase de l'"operació Aranya" hi va haver 21 detinguts. Els van acusar d'enaltiment del terrorisme i d'humiliació de les víctimes. En aquella ocasió, els arrestats eren del País Basc i Navarra (15), Astúries (2), Galícia (1), Castella i Lleó (1) i també Catalunya (2). Tots ells van quedar lliures amb càrrecs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut