Almenys cinc morts i 18 ferits en un tiroteig en un club LGTBIQ de Colorado
Almenys cinc morts i 18 ferits en un tiroteig en un club LGTBIQ de Colorado (Reuters)

Almenys cinc morts i 25 ferits en un tiroteig en un club LGTBIQ de Colorado

La policia investiga si es tracta d'un delicte d'odi després de detenir l'autor dels trets, un noi de 22 anys, que van retenir un grup de persones dins del local

RedaccióActualitzat

Almenys cinc persones han mort i més de 25 han resultat ferides aquest diumenge per un tiroteig en un club LGBTIQ a la ciutat de Colorado Springs, a l'estat nord-americà de Colorado, segons ha confirmat el Departament de Policia.

L'incident, encara sota investigació, ha tingut lloc a la una de la matinada, hora local, cap a les nou del matí a Catalunya, al Club Q, segons la declaració policial.

El cap de policia de Colorado Springs ha identificat un jove de 22 anys com a presumpte autor del tiroteig i ha estat detingut.

La policia investiga si es tracta d'un delicte d'odi i si hi ha altres persones implicades en els fets. Al local s'han trobat l'arma que hauria utilitzat el detingut, un rifle llarg, i altres armes de foc.

Segons ha explicat el cap policial, l'assaltant va entrar al club i va començar a disparar de forma indiscriminada a totes les persones que eren a dins. La intervenció, ha dit, "d'almenys dues persones heroiques" ha evitat que la xifra de morts i ferits sigui més gran. Aquestes persones van enfrontar-se a l'atacant i van aconseguir reduir-lo i evitar que continués disparant.

Un grup de persones que eren dins el local van retenir el sospitós fins que va arribar la policia.

 

La policia ja té sota custòdia l'atacant al Club Q de Colorado Springs (Reuters / Kevin Mohatt)

De moment hi ha cinc víctimes mortals i 25 ferits, alguns crítics. Els ferits els van traslladar a centres hospitalaris en vehicles particulars.

El Club Q ha lamentat el tiroteig en el seu compte de Facebook. "El Club Q està devastat per l'atac sense sentit a la nostra comunitat. Les nostres oracions i pensaments estan amb totes les víctimes i les seves famílies i amics. Agraïm les ràpides reaccions dels heroics clients que han sotmès el tirador i han posat fi a aquest atac d'odi", han assenyalat.

Just fa sis anys del darrer atac a un local freqüentat pel col·lectiu LGTBI, el club Pulse a Orlando. En aquella ocasió, l'any 2016, una persona va disparar i va matar 50 persones i 53 van quedar ferides.

ARXIVAT A:
PolicialLGTBIQ+Estats UnitsHomofòbia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut