L'Ajuntament de la ciutat ha confirmat que hi ha hagut víctimes mortals (ABC/Reuters)

Almenys sis morts en un tiroteig a la desfilada del 4 de juliol en un barri de Chicago

La policia ha detingut el sospitós de l'atemptat, un jove de 22 anys identificat com a Robert Crimo

Redacció / AgènciesActualitzat

Almenys 6 persones han mort i més de 36 han resultat ferides per un tiroteig aquest dilluns durant una desfilada pel Dia de la Independència dels Estats Units a la localitat de Highland Park, a Illinois, als afores de Chicago. La informació l'ha confirmat l'Ajuntament de la ciutat.

"Nombrosos agents de la llei estan responent i han assegurat un perímetre al voltant del centre", han informat les fonts oficials en un primer moment.

La policia ha detingut el sospitós, un jove de 22 anys identificat com a Robert Crimo. Poc abans, l'oficina del xèrif havia llançat una ordre de recerca en què el consideraven "armat i perillós".


El tiroteig s'ha produït uns 10 minuts després que comencés la desfilada, a les 9 hora local. Desenes de persones han començat a córrer espantades pel soroll de trets.

Segons testimonis presencials, l'autor del tiroteig hauria disparat uns 200 trets des del terrat d'una botiga, al qual hauria pujat amb una escala que han trobat en un carreró pròxim.

Segons la policia, el sospitós s'ha lliurat després que difonguessin la seva fotografia i les seves dades. Al terrat han trobat "un rifle de gran calibre".

Cinc de les víctimes mortals han mort allà mateix, mentre la sisena ha mort a l'hospital, i hi ha diversos ferits greus ingressats.

Per les xarxes socials s'han difós les imatges del moment en què la policia l'ha detingut en una carretera:


Seguidor de Trump o "antifa"?

També hi ha hagut debat sobre les seves intencions i la seva suposada ideologia: mentre alguns l'han titllat d'"antifa" perquè anava vestit de negre, molts altres han rebuscat a les xarxes socials i han trobat imatges que l'assenyalarien com a seguidor de Donald Trump.

En algunes de les fotografies se'l veu en el que s'ha identificat com a mítings de l'expresident dels Estats Units, i en altres amb simbologia d'extrema dreta i pròxima al nazisme:


Altres asseguren que és un músic raper amb nom artístic Awake:
El centre de la ciutat ha quedat encerclat per la policia (REUTERS / Max Herman)

A l'acte hi havia diverses autoritats polítiques, com ara el governador d'Illinois, el demòcrata Jay Robert Pritzker, i el legislador demòcrata Brad Schnider.

A Twitter, Schnider ha explicat que li constava que hi havia morts i ferits i ha donat el condol a les famílies i els seus éssers estimats. "Les meves oracions estan amb els ferits i la seva comunitat. Em comprometo a fer tot el que pugui perquè els nostres nens, les nostres ciutats, la nostra nació, estiguin fora de perill. Prou, prou!", ha dit a Twitter.

Highland Park és una zona residencial a uns 40 quilòmetres de Chicago, on viuen unes 30.000 persones, segons el cens del 2020.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut