Gent agafant-se per resistir el vent a Colònia (Reuters)
Gent agafant-se per resistir el vent a Colònia (Reuters)
Berlín

La borrasca Friederike deixa almenys 9 morts i paralitza els transports al nord d'Europa

Les víctimes mortals són a Alemanya, Holanda i Bèlgica i a conseqüència de la caiguda d'arbres, objectes i teulades

Actualitzat

El temporal que afecta el centre i nord d'Europa ha causat fins ara 9 morts i complicacions importants en els transports. Les víctimes mortals han estat als Països Baixos, Alemanya i Bèlgica i a conseqüència de la caiguda d'arbres, objectes de façanes o de teulades arrencades pel vent.

A Alemanya, Deutsche Bahn, l'operador ferroviari, ha suspès el servei de trens a tot el país com a mesura de precaució pels efectes del temporal Friederike.

 

Les ratxes de vent han arribat als 203 quilòmetres per hora. Hi ha hagut retards i cancel·lacions en aeroports com el de Bonn o Düssledorf i s'han tallat ponts i trams d'autopistes per motius de seguretat, perquè el vent ha fet bolcar camions i ha tirat a terra senyals de trànsit i arbres.

A Holanda, el servei de meteorologia ha confirmat vents de fins a 120 quilòmetres per hora. L'aeroport Schipol, a Amsterdam, ha suspès breument el trànsit aeri. I s'han paralitzat els serveis de bus i tren. Els serveis d'emergències han treballat en cases com aquesta de De Meern, on el vent ha arrencat part de la façana.

A Bèlgica, els serveis d'emergències han quedat tan desbordats que han demanat a la població que només els contactin en casos de risc greu. S'han suspès desenes de trens que enllacen Brussel·les amb els Països Baixos i Alemanya, i els parcs públics han quedat tancats per evitar ferits.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut