Victòria

Almenys 8 morts i 50 ferits en el xoc entre un tren i un camió a Austràlia

La col·lisió entre un tren i un camió al sud d'Austràlia ha deixat almenys 8 morts i una cinquantena de persones ferides, 12 de gravetat. Segons apunten les primeres informacions, la topada ha estat en un pas a nivell sense barreres, però senyalitzat amb llums. Pocs metres abans d'aquest punt, el camió sembla que feia un avançament a una furgoneta, per la qual cosa no ha estat a temps de frenar. El camió ha topat contra el segon vagó del comboi, i això ha fet descarrilar els dos primers vagons. El sinistre ha passat al nord-oest de l'estat australià de Victòria de matinada, hora d'aquí, quan el tren sinistrat es dirigia cap a Melbourne.

Actualitzat
L'inspector de la policia Steve Gibson ha explicat a l'emissora de ràdio australiana ABC que un equip d'agents està escorcollant els vagons sinistrats per assegurar-se que no queda ningú a l'interior. Les primeres informacions indiquen que quan ha tingut lloc l'accident, el camió sinistrat avançava una furgoneta a l'altura d'un pas a nivell que no tenia barreres, tot i que estava senyalitzat amb un sistema de llums, prop de la localitat de Kerang.

Una de les passatgeres supervivents ha explicat a la cadena de televisió Sky News que el conductor havia intentat frenar i evitar l'impacte, però que s'ha estavellat contra el segon vagó del tren, l'ha destruït completament i l'ha separat del tercer vagó, que ha quedat a uns 150 metres de distància. 

La directora general de l'empresa que gestiona els trens de llarg recorregut a l'estat de Victòria, Ursula McGuiness, ha explicat que "el pas a nivell estava protegit per llums i alarmes". 

No obstant, el vehicle de càrrega, que transitava per l'autopista de la vall del riu Murray, s'ha emportat per davant tres vagons del ferrocarril, que cobria els 400 quilòmetres que separen Swan Hill de Melbourne.

El gener del 2003, 9 persones van morir i 41 van resultar ferides en descarrilar un altre ferrocarril amb 80 passatgers en una zona muntanyosa de Sydney. De tota manera, el pitjor desastre ferroviari conegut a Austràlia es va produir el 1977, quan 83 persones van perdre la vida en descarrilar un tren en un pont a Granville, a l'oest de Sydney.
Anar al contingut