Barcelona

Almenys 7 detinguts en una operació contra el terrorisme islamista a Barcelona i Badalona

La cèl·lula islamista desarticulada aquesta matinada a Barcelona i Badalona hauria facilitat un dels passaports que van fer servir els autors dels atemptats terroristes de Bombai, a l'Índia, el 2008. L'operació, realitzada per la policia espanyola per ordre de l'Audiència Nacional, s'ha saldat amb 7 detencions. A Tailàndia s'han detingut 3 persones més que dirigien des de Bangkok l'estructura establerta a Espanya i en altres països europeus.

Actualitzat
La policia espanyola ha detingut, aquesta matinada a Barcelona i Badalona, almenys set persones -sis pakistanesos i un nigerià- que, suposadament, es dedicaven a la falsificació de documents que després facilitaven a la xarxa terrorista d'Al Qaeda.

Un dels documents falsos que es va fer servir pels terroristes que van cometre els atemptats de Bombai el 2008, on van morir 86 persones, ha estat el fil que ha portat a l'operació de les últimes hores. Ho han assenyalat fonts de la investigació que vinculen els 7 detinguts de Catalunya amb aquesta xarxa desarticulada amb diverses ramificacions arreu del món. De fet s'han detingut 3 persones més a Tailàndia -2 d'origen pakistanès i un tailandès-, fruit de la col·laboració internacional. Fa un any i mig que es va iniciar la investigació, quan es va detectar l'enviament de nombrosos passaports robats des de Catalunya fins a Tailàndia. Gairebé tots aquests documents els van robar a la demarcació de Barcelona a turistes que complien els requisits que fixava el front islàmic mundial, documents que després podien fer servir membres de les diverses cèl·lules terroristes vinculades a Al-Qaeda.

En l'operació s'han escorcollat diversos habitatges de Barcelona i Badalona, on sembla que vivien sobretot persones d'origen pakistanès. S'investiga si també van enviar diners a Al-Qaeda. La policia va bloquejar ahir a la nit els accessos als carrers Sant Climent i de la Cera, al Raval de Barcelona. Després de fer-hi diversos escorcolls, van practicar les detencions i van requisar diversa documentació. Una situació semblant es va viure a Badalona, on la policia també va escorcollar diversos pisos del carrer Santa Joana de Lestonnac, al barri de Sant Roc. La policia ha detingut diversos veïns i, com al Raval, també ha confiscat documentació als habitatges. En els escorcolls a Barcelona i Badalona s'han trobat 9 passaports preparats per ser enviats a Tailàndia, un altre passaport falsificat i 50 telèfons mòbils, material per ser enviat al sud-est Asiàtic.

La investigació està en mans del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, que en els pròxims dies prendrà declaració als detinguts i estudiarà si acusa els arrestats de falsificació documental o també de pertinença o col·laboració amb organització terrorista.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut