Kabul

Almenys 62 talibans morts en una ofensiva conjunta de forces afganeses i de l'OTAN a Helmand

Operació conjunta contra els talibans a la província afganesa d'Helmand. Forces de l'Afganistan i les tropes de l'OTAN desplegades a la zona han mort almenys 62 persones. Segons un portaveu del govern de la província es tractaria de talibans i seria la resposta de les tropes aliades als atacs contra destacaments policials que han iniciat els insurgents. Aquesta mateixa setmana, l'Aliança Atlàntica havia decidit bombardejar els camps d'opi i els laboratoris d'heroïna de l'Afganistan per tallar d'aquesta manera el que considera que és la principal font de finançament dels talibans.

Actualitzat
L'ofensiva és la resposta als atacs dels grups contra llocs policials. La Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF), sota comandament de l'OTAN, assegura a més que l'operació ha aconseguit desbaratar "un atac combinat planejat per les forces enemigues" contra un complex de les forces de seguretat afganeses.

Helmand és un dels principals bastions de la insurrecció talibà juntament amb Kandahar. Allà hi ha un fort contingent de tropes britàniques desplegades sota comandament de l'OTAN. En el que va d'any, ja han mort unes 4.100 persones a causa de la violència a l'Afganistan.
Anar al contingut