Moscou

Almenys 60.000 uzbeks fugen del Kirguizistan

L'Uzbekistan ha tancat la seva frontera perquè ja no pot atendre els milers de refugiats que arriben del Kirguizistan, uns 60.000 segons les autoritats uzbekes. Els enfrontaments ètnics entre els kirguís i la minoria uzbeka ja han fet almenys 124 morts i prop de 1.700 ferits. Els disturbis van començar divendres a la ciutat d'Oix i s'han estès a Jalalabad. El govern provisional del Kirguizistan ha ampliat l'estat d'emergència i el toc de queda al país i ha anunciat que han detingut una" figura pública" com a instigadora dels disturbis, però no n'han revelat la identitat. Rússia i els seus socis de l'Organització del Tractat de Seguretat Col·lectiva no descarten intervenir-hi per acabar amb els enfrontaments.

Actualitzat
L'organització, on a més de Rússia, el Kirguizistan i l'Uzbekistan, també hi ha Armènia, Bielorússia, el Kazakhstan i el Tadjikistan, s'ha reunit avui per estudiar les mesures que cal prendre.

El Kirguizistan té un govern provisional perquè l'abril passat una revolta popular va derrocar-ne el president Kurmanbek Bakíev. Refugiat a l'estranger, Bakíev nega ser al darrere de l'actual esclat de violència entre kirguís i uzbeks.
Anar al contingut