Almenys 48 morts en el pitjor accident de tren de la història de Taiwan

El tren ha descarrilat en xocar amb un vehicle de manteniment mal estacionat i hi ha 118 persones ferides hospitalitzades

RedaccióActualitzat
Almenys 48 persones han mort en el descarrilament d'un tren a la localitat de Hualien, a l'est de Taiwan.

Segons la policia ferroviària de l'illa, hi ha 118 persones hospitalitzades amb ferides de diversa consideració. Tots els passatgers han estat evacuats del comboi accidentat després d'una complicada operació de rescat.

El tren circulava pel túnel de Daqingshui amb 350 passatgers a bord en el moment del sinistre, que s'ha produït a les nou del matí hora local, en ple període de vacances.

Les tasques de rescat han estat molt complicades (EFE / Departament de Bombers de Keelung)

Les conclusions preliminars de l'Administració de Ferrocarrils de Taiwan --una de les més extenses i segures del món, després de la japonesa --, és que el tren sinistrat ha descarrilat a l'entrada del túnel. Ha xocat amb un vehicle de manteniment que estava mal estacionat a les vies.

"Aquesta és la nostra primera conclusió i estem treballant per aclarir la causa de l'accident", ha explicat Tsai Ding-hsien, cap del Departament de Policia del comtat de Hualien.

Els vagons han topat contra els murs del túnel, i molts passatgers hi han quedat atrapats a dins. Alguns han hagut de sortir pel sostre del comboi; als primers vagons hi ha hagut la majoria de morts.

Fins ara, el pitjor accident de la història ferroviària de Taiwan va ser el 1991, quan 30 passatgers van morir en la col·lisió de dos trens. El 2018, un descarrilament també va provocar 18 morts.

Tots els passatgers han estat evacuats del comboi accidentat (EFE/Hualien Speedy News )


El tren accidentat sortia de Shulin, a Nova Taipei, i es dirigia a la localitat de Taitung, al sud-est de l'illa, una zona molt atractiva per al turisme.

Aquest divendres és el primer dia de la festa anual de neteja de tombes: moltes persones viatgen als seus pobles per fer ofrenes als familiars difunts.

ARXIVAT A:
Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut