Kabul

Almenys 45 suposats talibans morts a l'Afganistan en l'ofensiva més important de la coalició des del 2001

A l'Afganistan, les tropes de la coalició internacional han mort almenys 45 talibans en l'ofensiva més gran des de l'ocupació del país el 2001. Oficials militars han informat que la campanya per terra i aire s'ha dut a terme en dos camps d'una província pròxima a la frontera amb el Pakistan. Amb l'ofensiva antitalibana desplegada aquesta setmana, els Estats Units esperen aplanar el terreny perquè les tropes de l'OTAN prenguin el relleu a la zona a partir de l'agost. Coincidint amb aquesta ofensiva, els talibans han difós un vídeo on es mostra el funcionament d'un dels seus comandos.

Actualitzat
Forces de la coalició han atacat diversos camps de les milícies talibanes al sud de l'Afganistan, i han causat la mort de 45 insurgents, segons fonts de l'exèrcit. Segons un comunicat, les forces afganeses i de la coalició han envoltat "un conegut campament enemic" a la vall del Khod, a la província d'Oruzgan, i han acabat amb la vida d'uns 40 insurgents.

En un incident separat, les forces conjuntes han atacat un altre refugi talibà a prop de la capital d'Oruzgan, i han matat 5 insurgents i han capturat 10 quilos d'opi.

L'operació es va llançar en suport a una gran ofensiva militar antitalibana que ha estat en marxa al sud de l'Afganistan. Dimecres, el governador de Paktika havia declarat que 26 milicians havien estat abatuts per soldats afganesos i de la coalició durant l'operació.

Vídeo de comandos talibans

Un home amb turbant negre i amb una sola cama és el "mullah" Dadullah, el cap talibà del sud de l'Afganistan, i un dels homes clau del líder dels talibans, el "mullah" Omar. Recluta nous integrants per al seu comando, voluntaris, molt joves, disposats a convertir-se en suïcides. Els pregunta el nom i el del seu pare, i els anota en el seu registre particular.

Després, el vídeo ofereix una petita mostra del que ve a continuació del reclutament: un home jura que lluitarà fins a la mort. L'entrenament inclou la fabricació de mines antipersona. El mateix "mullah" Dadullah en fa una, i també apareix disparant.

Finalment, el vídeo mostra com el comando talibà saqueja un edifici i hi cala foc, i també diversos vehicles que suposadament pertanyen a les tropes de la coalició internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut