Moscou

Almenys 43 morts i dos supervivents en estavellar-se un Iak-42 a Rússia

Un avió Iak-42 s'ha estavellat a Rússia i ha provocat la mort de 43 persones. L'aparell, que transportava 37 integrants de l'equip d'hoquei Lokomotiv Iaroslavl, s'ha incendiat en ple vol i s'ha estavellat a prop de la ciutat de Iaroslavl, uns 200 quilòmetres al nord de Moscou. Part del fuselatge ha caigut al riu Volga. A l'accident hi han mort gairebé tots els passatgers i tripulants, a excepció de dues persones, segons ha explicat el Ministeri de Sanitat.

Actualitzat
Es tractaria d'un jugador d'hoquei i un membre de la tripulació. Tots dos es troben en estat greu. Un dels supervivents té cremades al 80% del cos. Les informacions han estat durant tota la jornada confuses. Anteriorment, les autoritats havien informat que la catàstrofe aèria havia causat 36 víctimes mortals i que hi havia un supervivent. Les darreres informacions han elevat el nombre de víctimes mortals i també de supervivents fins a dos.

L'agència d'aviació civil russa ha indicat que, segons les dades preliminars, l'avió no ha aconseguit agafar l'altura necessària després de l'enlairament i ha xocat amb una antena de ràdio situada fora de la pista. L'aeronau, de la companyia Iak-Service, estava en servei des del 1993. Tenia com a destinació l'aeroport de Minsk, la capital de Bielorússia. La seva certificació de vol expirava aquest octubre, segons fonts de l'aviació civil russa citades per l'agència Interfax.

La gran majoria de les víctimes mortals pertanyen a l'equip d'hoquei del Lokomotiv Iaroslavl, tres vegades campió de Rússia. En formaven part diversos jugadors de Suècia, Polònia, Ucraïna, la República Txeca i Alemanya. L'equip viatjava a Minsk per disputar aquest dijous un partit de Lliga amb el Dinamo de Minsk.

La fiscalia general de Rússia ha ordenat l'obertura d'una investigació a la companyia que explotava l'avió sinistrat i als serveis aeroportuaris per establir les responsabilitats pertinents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut