Des de dilluns, diversos incendis cremen al nord-est d'Algèria (Reuters/Abdelaziz Boumzar)
Des de dilluns, diversos incendis cremen al nord-est d'Algèria (Reuters/Abdelaziz Boumzar)

Almenys 42 morts a causa dels incendis que cremen al nord-est d'Algèria

Un total de 25 militars han mort en les tasques d'extinció dels focs a la regió de la Cabília

Actualitzat

La xifra de morts en els incendis que des d'aquest dilluns cremen a la regió de la Cabília, al nord-est d'Algèria, ja és de 42 en les últimes 24 hores, segons fonts oficials.

Del total de víctimes, 25 són militars. A més, 13 membres de les forces armades han resultat ferits durant les tasques d'extinció de la cinquantena d'incendis que cremen des d'aquest dilluns al país, els més importants a la regió de la Cabília, al nord-est del país. Hi ha mobilitzats més de 600 agents de Protecció Civil per lluitar contra el foc.

"Amb gran tristesa i patiment he sabut la notícia de la mort de 25 membres de l'Exèrcit Nacional Popular després que aconseguissin salvar més d'un centenar de ciutadans de les flames a les muntanyes de Bejaia i Tizi Ouzou", ha dit a Twitter el president de la República, Abdelmadjid Tebboune.

Els forts vents i el difícil accés a les zones muntanyoses dificulten les tasques d'extinció dels incendis. Centenars d'habitants de diversos municipis han estat evacuats i allotjats gratuïtament en hotels i sales de festes de la regió.


Els incendis a l'estiu són força freqüents a la part nord del país. Només l'any passat, el foc va devastar unes 44.000 hectàrees de boscos, per la qual cosa el govern ha impulsat un pla de reforestació que aspira a plantar 43 milions d'arbres fins a l'any 2022.

Un vehicle d'Emergències a la província muntanyosa de Tizi Ouzou, al nord-est d'Algèria
Un vehicle d'Emergències a la província muntanyosa de Tizi Ouzou, al nord-est d'Algèria (Reuters/Abdelaziz Boumzar)

 

 

 

ARXIVAT A:
IncendisAlgèria
Anar al contingut