Exterior de l'edifici on es troba l'església incendiada
Exterior de l'edifici on es troba l'església incendiada (Reuters/Mohamed Abd El Ghany)

Almenys 41 morts i desenes de ferits en l'incendi d'una església al sud del Caire

El foc hauria provocat una estampida de les 5.000 persones que eren a l'església de la capital d'Egipte

RedaccióActualitzat

Almenys 41 persones han mort i desenes han resultat ferides en un incendi en una església al barri d'Imababa, al sud del Caire, segons informen les autoritats de l'Església copta.

En el moment de l'incendi hi havia 5.000 persones dins de l'església d'Abu Sifein. El foc hauria bloquejat una sortida i s'ha generat una estampida. El foc també ha provocat una gran quantitat de fum que, segons fonts del Ministeri de Salut, seria la causa de la majoria de les morts. Entre les persones que han perdut la vida es troba el sacerdot de l'església, Abdel Masih.

L'avís s'ha donat poc abans de les nou del matí, hora local, i fins als llocs dels fets s'hi han desplaçat desenes d'ambulàncies per traslladar els ferits a dos hospitals propers.

Tot i que encara no s'han confirmat les causes de l'incendi, segons les primeres investigacions el foc s'hauria originat en un aparell d'aire condicionat situat al segon pis de l'edifici de l'església, a causa d'una avaria elèctrica.

El president d'Egipte, Abdel Fattah al-Sisi, ha lamentat el tràgic incident i ha donat el condol a les famílies de les víctimes, en una nota al seu compte de Facebook.

Anar al contingut