Khartum

Almenys 40 morts en una emboscada contra un comboi d'aliments de l'ONU al Sudan

Soldats i civils que portaven un carregament de provisions de menjar al sud del Sudan han estat assassinats en una emboscada de la tribu jikany nuer. En aquesta zona les lluites entre tribus són molt freqüents, i les autoritats del país africà atribueixen l'atac al fet que ara mateix aquest grup està en guerra amb la tribu lou nuer, a qui anaven destinades les provisions. Les víctimes provocades per les lluites tribals es compten per centenars només en el que va d'any 2009.

Actualitzat
Els jikany nuer han obert foc sobre un comboi de 27 barques que portaven aliments cap a la zona dels lou nuer, una tribu amb qui estan en guerra. A la zona de l'Alt Nil, els enfrontaments entre tribus són molt freqüents, i per això l'ajuda humanitària ha d'anar escortada per soldats. En el que va d'any, s'estima que hi ha hagut 135.000 persones desplaçades per aquest conflicte, i les víctimes mortals es compten per centenars.

Les autoritats sudaneses han confirmat que l'atac ha estat indiscriminat, i que s'han assassinat tant soldats com civils, i fins i tot nens petits, que han saltat de les barques i s'han ofegat al riu. Les Nacions Unides ja han mostrat la seva preocupació per aquesta zona del sud del Sudan, que entre la guerra i les greus inundacions dels darrers dies pot veure com moren milers de persones.
Anar al contingut