Afganistan

L'atemptat amb ambulància bomba a Kabul ja ha causat més d'un centenar de morts

És el tercer atac a l'Afganistan que Estat Islàmic reivindica en una setmana

Juli RodésActualitzat

El balanç de víctimes de l'atemptat amb ambulància bomba d'ahir dissabte a Kabul ja és de 103 morts i 235 ferits, segons ha confirmat avui el ministre de l'Interior afganès, Wais Barmak.

Barmak també ha informat que una trentena dels morts eren policies. El vehicle va explotar en un punt de control de la policia al centre de la ciutat.

 

L'últim balanç de dissabte era de 95 víctimes mortals. El primer balanç de l'atemptat parlava de 17 morts, que més tard van augmentar fins a 40 i després a 63. Ja es temia que el nombre de morts augmentés, atesa la violència de l'explosió, que s'ha percebut en diverses edificis dels voltants.

L'explosió ha estat, concretament, a la cèntrica plaça Sadarat, davant de l'antiga seu del Ministeri de l'Interior. El dissabte és un dia feiner a l'Afganistan, i el lloc on hi ha hagut l'atemptat estava molt concorregut.

 

L'atemptat, que també ha causat més de 150 ferits, ja ha estat reivindicat per Estat Islàmic, que fa una setmana també va reivindicar l'atac armat a l'Hotel Intercontinental de la capital afganesa, en què van morir 40 persones.

A més, Estat Islàmic també va atemptar dimecres contra la seu de Save the Children a la ciutat afganesa de Jalalabad, 150 quilòmetres a l'est de Kabul, i va causar la mort de quatre treballadors d'aquesta ONG, d'un vianant i d'un integrant de les forces de seguretat.

 

L'explosió de l'ambulància bomba ha estat a les 9.15 (12.45 a Kabul), a prop del barri diplomàtic, on hi ha les ambaixades i diversos edificis del govern. És una zona molt concorreguda, envoltada d'escoles, botigues i restaurants.

Després de l'atemptat, una columna de fum gris era ben visible des de qualsevol lloc de Kabul.

 

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut