Islamabad

Almenys 40 milicians i 8 soldats morts en enfrontaments a l'oest del Pakistan

L'exèrcit del Pakistan, grups talibans i milícies pròximes a Al-Qaeda lluiten a la província pakistanesa de Waziristan del Sud en combats en què han mort almenys 40 milicians i 8 soldats en les últimes 24 hores. Segons l'exèrcit pakistanès, 30 milicians més han estat capturats. Els Estats Units sostenen que en aquesta zona muntanyosa de difícil accés que fa frontera amb l'Afganistan és on Al-Qaeda es reorganitza. Als grups que s'amaguen en aquesta zona se'ls atribueix l'autoria de diversos atemptats que des de començaments d'any ja han fet 50 morts. L'any passat els morts per atemptats suïcides van arribar als 800.

Actualitzat

Durant l'operació, que s'ha portat a terme a les àrees de Spinkai Raghazai, Nawazot i Tiarza, han mort 40 integristes, n'han resultat ferits "molts" i n'han detingut a 30 més, segons fonts de l'exèrcit pakistanès, que ha confirmat també que del seu bàndol han mort 8 soldats i 32 més han quedat ferits.

Durant les últimes setmanes, just abans de l'operació militar, els talibans pakistanesos han protagonitzat diversos atacs contra campaments militars a la zona.

Els EUA sostenen que en aquesta zona que fa frontera amb l'Afganistan és on Al-Qaeda es reorganitza i per això financen l'exèrcit pakistanès perquè hi faci front.

En ple cor tribal, el Waziristan és una zona muntanyosa que limita amb l'Afgansitan i que està dominada per milícies tribals, que mai han estat sota el control complet de les milícies pakistaneses. En la regió opera presumptament el líder talibà Baitullah Mehsud, que les autoritats acusen d'haver planejat l'assassinat de la líder opositora Benazir Bhutto, al desembre passat.

A més, a aquests grups se'ls atribueix l'autoria de diversos atemptats que des de començaments d'any ja han fet 50 morts. L'any passat les víctimes mortals per atemptats suïcides van arribar als 800.

Anar al contingut