Almenys 6 morts en un tiroteig en un hospital de la ciutat txeca d'Ostrava
La policia ha acordonat tota la zona (Reuters/Radovan Stoklasa)

Almenys 6 morts en un tiroteig en un hospital de la ciutat txeca d'Ostrava

L'assaltant ha disparat contra les persones que hi havia a la sala d'espera, s'ha escapat i, poc després, s'ha suïcidat amb un tret al cap quan l'anaven a detenir, segons la policia

RedaccióActualitzat

Almenys sis persones han mort i tres més han quedat ferides en un tiroteig que hi ha hagut a primera hora d'aquest matí en un hospital d'Ostrava, al nord-est de la República Txeca. Un home ha entrat al centre hospitalari i ha començat a disparar quan estava a la sala d'espera, segons han informat fonts oficials.

Després de l'atac, l'home ha fugit però poc després l'han localitzat mort dins d'un cotxe. Quan la policia l'anava a detenir, l'home s'ha suïcidat disparant-se un tret al cap, segons fonts policials.

Es desconeixen fins ara les causes de l'atac, que ha passat al voltant de les set del matí. Tots els accessos a l'hospital, situat en el campus de la Universitat d'Ostrava, s'havien acordonat per les forces de seguretat.

La policia havia establert un ampli dispositiu per poder capturar l'assaltant. I centenars de persones havien estat evacuades de la zona.

 

Àmplia operació policial per localitzar l'assaltant (Reuters/David W Cerny)

En un primer moment, les autoritats txeques han informat que l'atacant havia matat quatre persones i que dues més havien quedat ferides greus. Poc després, però, el Ministeri de Sanitat ha confirmat que aquests dues persones també havien mort a causa dels trets al cap i al tòrax.


Un enginyer de la construcció de 42 anys

El ministre de l'Interior, Jan Hamacek, ha confirmat que l'assaltant s'ha suïcidat quan s'ha vist perseguit. Segons les primeres informacions es tractava d'un enginyer de la construcció de 42 anys, que vivia en un poble pròxim a Ostrava.

El cap de l'empresa on treballava ha revelat que el seu empleat estava convençut que estava greument malalt i que ningú el volia atendre a l'hospital.

Els fets han passat a la sala d'espera del Departament de Traumatologia de l'Hospital Facultatiu d'Ostrava, quan l'home, que no tenia llicència d'armes, ha disparat diversos trets a boca de canó contra les persones que esperaven al centre sanitari.

Un dels tres ferits està greu a la Unitat de Vigilància Intensiva. Els altres dos els han operat i estan fora de perill, segons han informat fonts sanitàries.

Anar al contingut