El massís vist des de l'estat indi d'Uttarakhand (Wikimedia Commons)

Almenys 10 alpinistes morts i una vintena de desapareguts per una allau a l'Himàlaia

En els últims mesos diferents allaus estan castigant la cadena muntanyosa, on el canvi climàtic les estaria accelerant

RedaccióActualitzat

Almenys 10 alpinistes han mort i una vintena han desaparegut per una allau a l'Himàlaia, a l'estat indi d'Uttarakhand, segons han confirmat les autoritats del país. El nombre de víctimes mortals ha crescut en les últimes hores. Inicialment eren 4.

L'allau va sorprendre un equip d'una quarentena de muntanyencs, 34 aprenents d'un institut local d'alpinisme, el Nehru Institute of Mountaineering, i 7 instructors. 

Les males condicions meteorològiques al cim on s'ha produït l'accident Draupadi Danda-2 , a 4.800 metres d'altitud, estan dificultant les operacions de rescat. Una vintena segueixen desapareguts. Sembla que el grup hauria caigut per una escletxa.

 

Els efectes del canvi climàtic

L'incident arriba una setmana després que el cos de la famosa alpinista d'esquí nord-americana Hilaree Nelson fos trobat a l'Himàlaia nepalès.

Considerada com una de les alpinistes més importants de la seva generació, va caure en una escletxa profunda després d'arribar al cim del Manaslu.

El mateix dia que va desaparèixer, una persona va morir i més d'una dotzena van resultar ferides per una allau més avall a la mateixa muntanya.

Falten estudis per quantificar l'impacte del canvi climàtic a l'Himàlaia, però segons alerten els alpinistes s'ha observat un eixamplament de les esquerdes i un augment d'aigua en zones abans cobertes de neu, i s'han multiplicat els llacs glacials.

 

 

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut