Sirians jeuen a terra en un barri en runes a Alep (Reuters)
Sirians jeuen a terra en un barri en runes a Alep (Reuters)
El Caire

Almenys 38 morts, 14 dels quals nens, en bombardejos de rebels sirians a Alep

Els atacs s'ha dirigit a cinc barris sota control del règim de Bashar al-Assad a l'oest de la segona ciutat més important de Síria

Actualitzat

És només un balanç provisional. 38 persones han mort -de les quals 14 són nens- en bombardejos contra cinc barris controlats pel règim sirià a la ciutat d'Alep, a l'oest de Síria. A més, 150 persones han quedat ferides. 

Els atacs amb projectils els han fet rebels sirians que lluiten contra el dictador Bashar al-Assad. L'objectiu de l'ofensiva han estat els barris d'Al-Hamdaniya, Nou Alep, Al-Ikramiya i Saladino

A més, a la perifèria occidental d'Alep s'han registrat violents enfrontaments entre faccions islàmiques i forces governamentals, amb morts a tots dos bàndols. De moment, però, no se sap el balanç de víctimes mortals. 

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha informat que la xifra de morts pot augmentar ja que alguns dels ferits estan en estat greu, entre els quals hi ha nens i dones.

Alep, la segona ciutat més important de Síria, va ser el focus d'una ofensiva rebel el juliol del 2012. Aleshores, els insurgents van aconseguir el control d'una part de la ciutat, mentre que la meitat occidental va quedar en mans del poder del règim. Des d'aleshores, les tropes de Bashar al-Assad miren de recuperar el terreny.

La guerra de Síria, que fa més de quatre anys que dura, ha causat més de 240.000 morts, segons l'Observatori. 

Anar al contingut