Els cafès de Bagdad i d'altres ciutats iraquianes són blancs freqüents dels atemptats.
Els cafès de Bagdad i d'altres ciutats iraquianes són blancs freqüents dels atemptats. (Foto: EFE)
Bagdad

Almenys 37 morts per un atac suïcida en un cafè de Bagdad

Almenys 37 persones han mort i 50 han resultat ferides per un atac suïcida contra un cafè popular al barri d'Al-Amel, de majoria xiïta i situat al sud-oest de Bagdad. El terrorisme i la violència sectària han augmentat a l'Iraq en aquests últims mesos, els més mortífers en cinc anys.

RedaccióActualitzat

Almenys 37 persones han mort i 50 han resultat ferides en un atac suïcida contra un cafè popular al barri d'Al-Amel, de majoria xiïta i situat al sud-oest de Bagdad, segons han informat fonts policials iraquianes.

Un home que portava explosius adossats al cos els ha fet detonar després d'entrar al cafè.

A més, a la carretera de la zona d'Al-Ameriya, dos civils han mort i quatre més han resultat ferits per l'explosió d'una altra bomba, aquesta col·locada en un vehicle, a l'oest de la capital iraquiana. Cinc ferits més s'han registrat a la zona pròxima de Gazaliya per l'explosió d'un artefacte en una altra carretera.

Aquests atacs s'uneixen al triple atemptat contra un complex governamental que aquest diumenge ha causat almenys dotze morts i trenta ferits a la localitat de Raua, a la província d'Al-Anbar, a l'oest de l'Iraq. En aquesta acció, tres terroristes suïcides han fet detonar els cinturons d'explosius que portaven adossats als cossos quan es trobaven a l'interior de l'Ajuntament de la localitat.

D'altra banda, al nord de l'Iraq, almenys sis persones han perdut la vida i cinc més han patit ferides en l'explosió d'un cotxe bomba als voltants de l'habitatge d'un oficial de la policia al sud de Tikrit, 170 quilòmetres al nord de Bagdad. Els morts són quatre cosins i dos escortes del cap de la comissaria de la localitat de Raqa, a la província de Salahedín, que ha sortit il·lès de l'atemptat.

El terrorisme i la violència sectària han augmentat a l'Iraq en aquests últims mesos, els més mortífers en cinc anys, amb atacs freqüents contra els efectius de seguretat i de l'exèrcit, i atemptats de caràcter confessional.

Anar al contingut