Abuja

Almenys 30 morts en un atac de Boko Haram a un seguici nupcial a Nigèria

L'atac, perpetrat contra un seguici nupcial per membres del grup radical islàmic Boko Haram a l'estat septentrional nigerià de Borno.

RedaccióActualitzat

Almenys 30 persones mortes és el resutat d'un atac del grup islamista radical Boko Haram contra un seguici nupcial a l'estat de Borno, situat al nord de Nigèria.

El seguici es traslladava de la ciutat de Michika a Maiduguri, quan un grup d'homes ha començat a disparar contra la parella i els seus acompanyants. El nuvi ha resultat mort a l'acte, mentre que altres persones ferides han estat traslladades a l'hospital més proper a la mateixa localitat de Maiduguri.

Atacs que no cessen

En poc més de cinc mesos la zona nord de Nigèria està sent objecte de l'ofensiva antiterrorista de les tropes oficials nigerianes. Els estats de Borno, Yobe i Adamawa són objectiu constant d'atacts de violència indiscriminada del grup radical Boko Haram, i han estat declarats en "estat d'emergència".

El nom del grup radical vol dir, en la llengua local, "l'educació no islàmica és pecat". El col·lectiu lluita per imposar la "xaria" o llei islàmica a Nigèria, un país de majoria musulmana al nord i predominantment cristiana al sud. Des del 2009, quan la policia va matar el líder de Boko Haram, Mohammad Yusuf, els radicals mantenen una sagnant campanya que ha causat ja més de 3.000 morts, d'acord amb les xifres de l'exèrcit nigerià.

Amb uns 170 milions d'habitants integrats en més de 200 grups tribals, Nigèria, el país més poblat d'Àfrica, pateix múltiples tensions per les seves profundes diferències polítiques, socioeconòmiques, religioses i territorials.

Anar al contingut