Almenys 21 morts en l'explosió d'un oleoducte on es robava gasolina a Mèxic
Explosió de l'oleoducte a Mèxic on es robava gasolina (EFE)

Ja són 85 els morts en l'explosió d'un oleoducte on es robava gasolina a Mèxic

Hi ha una seixantena de ferits

RedaccióActualitzat

S'eleva a 85 el nombre de morts en una explosió en un oleoducte al centre de Mèxic, que també ha deixat una seixantena de ferits, segons les autoritats. Petróleos Mexicanos (Pemex), la companyia estatal que gestiona aquest oleoducte, explica que l'explosió ha passat en esclatar una punxada il·legal per robar gasolina. Per això, moltes persones que eren allà per recollir el combustible han quedat afectades per l'explosió.

Desenes de persones es van concentrar en l'oleoducte de Tlahuelilpan, a l'estat d'Hidalgo, amb bidons per robar la gasolina, que va quedar estancada en terres de cultiu.

Entre les víctimes hi ha dos nens de 15 anys i un de 2. En un primer moment, la xifra de morts era de 21, després va augmentar a 66 i els equips d'emergència ja havien alertat que podria augmentar.
 

 

 

El governador central de l'estat, Omar Fayad, ha demanat a la població que s'allunyi de la zona. Ara Pemex i les autoritats han començat a investigar quin ha estat el motiu de l'explosió. En una entrevista a la cadena de televisió Milenio i Foro TV ha explicat així els fets:

"Ens informen que en aquest tràgic accident hi ha moltes persones cremades, les quals eren al lloc intentant recollir combustible on hi havia la fuita."

 

 


Problemes d'abastiment de combustible

Precisament, aquest incident passa quan diversos estats mexicans continuen amb problemes d'abastiment de combustible per un canvi de model de subministrament de Pemex, impulsat pel govern de López-Obrador. El president ha tancat els oleoductes de distribució per acabar amb el "guachicoleo", com s'anomena el robatori i revenda de combustible a Mèxic.

Com que hi ha molts sabotatges i robatoris en oleoductes, el transport de combustible es fa amb camions cisterna vigilats i això fa que hi hagi més escassetat. Hi ha gasolineres tancades i a les que no ho estan, es triga hores a ser servit.

López Obrador ha deixat clar que més que acabar amb la seva estratègia seguiran fins a acabar amb aquestes pràctiques.

"Més que detenir l'estratègia i la lluita contra la il·legalitat i el robament de combustible, el reforçarem i continuarem fins a erradicar aquestes pràctiques."

 

La decisió la va prendre per acabar amb un robatori multimilionari d'hidrocarburs, segons dades de Pemex, que el 2018 hauria ocasionat unes pèrdues per l'Estat de més de 2.500 milions d'euros. Els narcotraficants s'hi han dedicat com a segona activitat i algunes perforacions d'oleoductes s'haurien fet amb la connivència de treballadors de Pemex.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut