Un extremista amb un cinturó bomba s'ha acostat a una patrulla militar dels Estats Units i s'ha immolat
Un extremista amb un cinturó bomba s'ha acostat a una patrulla militar dels Estats Units i s'ha immolat

19 morts, la majoria civils, dels quals 4 nord-americans, en un atac suïcida a Síria

L'atemptat ha passat a la ciutat de Manbij, controlada per rebels kurds contraris al president sirià, Bashar al-Assad

RedaccióActualitzat

Un atac suïcida contra les tropes nord-americanes a Síria ha causat una vintena de morts, la majoria civils. Quatre dels morts són nord-americans, dos d'ells soldats. Tres soldats més estan ferits.

L'atac s'ha produït a la ciutat de Manbij, controlada per rebels contraris al president sirià, Bashar al-Assad. Estava en poder d'Estat Islàmic fins que els Estats Units van ajudar les forces kurdes, que el van expulsar.

Però ha estat precisament Estat Islàmic el que s'ha atribuït l'acció protagonitzada per un extremista que duia un cinturó bomba i s'ha acostat a una patrulla militar nord-americana. Els fets han passat a la porta d'un restaurant.

Es tracta de l'atemptat més mortífer que ha viscut l'exèrcit dels Estats Units des que es va desplegar sobre el terreny el 2015.

 

Efectes de l'explosió de l'artefacte que duia el terrorista


Els Estats Units tenen 2.000 efectius desplegats a Síria. Però al desembre el president Donald Trump va anunciar que els començaria a replegar.
I ho justificava afirmant que havien derrotat Estat Islàmic.

L'anunci de Trump va rebre moltes crítiques i fins i tot va forçar la dimissió del general James Mattis com a secretari de Defensa.

L'atemptat sembla un avís a Trump. I s'ha fet en una ciutat que, si bé està controlada per la milícia kurda, també té a prop forces del president Al-Assad amb suport rus i opositors al règim, que tenen l'ajuda dels turcs. Un polvorí on Estats Islàmic ha volgut demostrar que hi segueix tenint presència.

 

ARXIVAT A:
SíriaTrump
Anar al contingut