Almenys 19 morts en un atac a una sinagoga i dues esglésies a la regió russa del Daguestan

Un grup d'homes amb armes de foc ha atemptat contra dues esglésies, una sinagoga i una comissaria, a dues ciutats de la zona

RedaccióActualitzat

Quinze policies i quatre civils, inclòs un sacerdot ortodox, han estat assassinats aquest diumenge a la tarda en un atac coordinat a la república russa del Daguestan, al nord del Caucas. El governador de la regió, Serguei Mélikov, ha confirmat l'atac i ha afegit que, a banda dels dinou morts, hi ha una dotzena de ferits.

Un grup d'homes han obert foc amb armes automàtiques contra una sinagoga i dues esglésies ortodoxes a la ciutat de Derbent i, a 130 quilòmetres, en un punt de control policial a Makhatxkalà, capital de la república, de majoria musulmana.

El governador ha apuntat al mòbil terrorista: "Sospitem qui hi ha darrere l'organització dels atemptats terroristes i quin objectiu perseguien", ha dit Mélikov, que no ha donat més detalls sobre els fets. També ha explicat que la policia ha abatut cinc atacants.

Ningú no ha reivindicat l'atac múltiple a aquesta república, veïna de Txetxènia. Pels observadors, els indicis porten a creure que els atacs són obra d'Estat Islàmic o d'algun grup jihadista caucàsic. El governador, però, es fa eco de la retòrica del Kremlin i parla d'una acció amb ajuda estrangera, la qual cosa es llegeix com a ajuda ucraïnesa.

L'atemptat contra les ciutats de Makhatxkalà i Derbent arriba tres mesos després del pitjor atac terrorista en anys a Rússia, que va provocar 145 morts a Moscou. Estat Islàmic va reivindicar l'acció, però el Kremlin, sense proves concloents, manté que darrere hi havia la mà d'Ucraïna.

ARXIVAT A:
Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut