Panells informatius a l'aeroport de Johannesburg amb la majoria dels vols cancel·lats (Reuters/Sumaya Hisham)
Panells informatius a l'aeroport de Johannesburg amb la majoria dels vols cancel·lats (Reuters/Sumaya Hisham)

Almenys 150 turistes espanyols, bloquejats a Sud-àfrica per les restriccions de vols

A un grup de turistes de Valladolid, la compayia Swiss Air els van anul·lar els bitllets tres hores abans de la sortida del vol

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

A la capital de Sud-àfrica hi ha uns 150 viatgers amb passaport espanyol que busquen alguna forma de poder tornar a Espanya. S'han trobat que tenien un vol de tornada comprat però que, amb les noves restriccions de vols imposades per alguns països europeus per la variant òmicron, ara no poden tornar a Europa.

Dissabte es va saber el cas d'un grup de turistes de Valladolid que tenien bitllet per tornar ahir mateix via Zuric. Però l'aerolínia suïssa Swiss Air els va impedir volar perquè només acceptava viatgers amb passaport suís i amb destinació final Suïssa, no viatgers en trànsit.

Segons l'ambaixada espanyola, a Sud-àfrica hi ha en aquests moments al voltant d'unes 150 persones, entre turistes o gent de pas procedent d'Espanya, no residents. I molts d'ells estan ja a l'aeroport esperant vols que poden sortir entre demà i dimecres.

Des d'Espanya no hi ha vols directes cap a Sud-àfrica, per tant, tots els turistes que són allà han de tornar via altres capitals europees. De moment, l'Estat no contempla la possibilitat de contractar vols de repatriació.

Altres companyies aèries com l'holandesa KLM, de moment, sí que mantenen els vols programats des de Johannesburg i Ciutat del Cap, malgrat les restriccions imposades a Europa. De moment estan permetent volar a tots els passatgers sempre que presentin un test de Covid negatiu, obligatori tot i estar vacunat contra la Covid.

Des de l'ambaixada espanyola s'intenta tranquil·litzar els turistes que s'han vist afectats pel tancament de frontera a vols procedents del sud d'Àfrica: "Comparat amb el que va ser la pandèmia, no és tan complex."

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut