Jodhpur

Almenys 150 morts a l'Índia en una allau humana en un temple hindú

Una allau humana en un temple hindú ha causat almenys 150 morts a l'estat del Rajasthan, a l'oest de l'Índia. Els fets han passat a la localitat turística de Jodhpur, on 10.000 fidels estaven reunits a l'entorn del temple de Chamunda, situat en una fortalesa al cim d'un turó. A més de les víctimes mortals, la majoria de les quals haurien mort per asfíxia, hi ha també un centenar de ferits. El govern del Rajasthan no descarta que el nombre de morts augmenti, perquè hi ha alguns ferits d'extrema gravetat. El govern local ha obert una investigació i s'ha compromès a ajudar econòmicament les famílies de les víctimes.

Actualitzat
Tot apunta que l'allau s'ha format quan els fidels tornaven cap a casa i s'ha ensorrat una part de la muralla del recinte. "Algunes persones han caigut i com que estava molt fosc s'ha estès el pànic entre els que baixaven", ha explicat un inspector de la policia. La majoria de víctimes són homes perquè el mur s'ha esfondrat a l'àrea d'accés dels homes, que feien cua per separat de les dones.

L'accident té lloc en plena preparació a l'Índia de la Festa de les Llums, el 28 d'octubre, que marca el nou any segons el calendari hindú. Els incidents a l'interior dels temples són habituals durant aquest període, a causa de la falta de mesures de seguretat i l'escàs control de les autoritats. El mes passat, una altra allau humana al nord-est de l'Índia va causar la mort de 145 pelegrins.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut