Estats Units

Almenys 15 morts i 160 ferits en l'explosió en una planta de fertilitzants de Texas

L'alcalde de West, Tommy Muska, ha explicat en una conferència de premsa que entre 50 i 60 cases han quedat demolides i que gairebé la meitat dels 2.800 habitants del poble han estat evacuats. "L'explosió ha estat com la d'una bomba nuclear", ha dit l'alcalde.

RedaccióActualitzat
Una devastadora explosió en una planta de fertilitzants prop de la localitat de Waco, a Texas, ha tornat a crear el pànic als Estats Units. La deflagració ha provocat fins el moment 15 víctimes mortals, 8 desapareguts i més de 160 ferits del municipi de West. Aquesta xifra podria pujar les pròximes hores, ja que la llum del dia facilitarà la detecció de cadàvers. De moment, però, els equips de rescat han trobat amb vida un dels bombers desapareguts.

L'alcalde de West, Tommy Muska, ha explicat en una conferència de premsa que entre 50 i 60 cases han quedat demolides i que gairebé la meitat dels 2.800 habitants del poble han estat evacuats. "L'explosió va ser com la d'una bomba nuclear", ha dit l'alcalde.

E
l portaveu de la policia de Waco, Patrick Swanton, ha indicat per la seva banda que no es coneix el parador d'almenys tres bombers que van acudir a la planta de fertilitzants al vespre de dimecres després d'un avís d'incendi.

Tot va començar amb un petit incendi a la planta. Quan els bombers feien les tasques d'extinció, hi va haver una explosió que, segons els testimonis, va semblar un terratrèmol. La deflagració, a més a més, es va sentir fins a 70 quilòmetres de distància. Arran de l'explosió, algunes persones han quedat atrapades en una residència d'avis situada a prop de la planta, a més a més de molts veïns.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut