Jalalabad

Almenys 15 morts en un assalt d'Estat Islàmic a un edifici del govern a l'Afganistan

Vuit jihadistes armats amb fusells automàtics, granades i llançacoets van entrar fent esclatar un cotxe bomba

Actualitzat

Almenys 15 persones mortes i més de quaranta de ferides en l'atac reivindicat per Estat Islàmic a un edifici del govern a Jalalabad, a l'est de l'Afganistan.

Vuit jihadistes armats amb fusells automàtics, granades i llançacoets van fer esclatar un cotxe bomba abans d'obrir-se pas a trets a l'interior de l'edifici.

L'assalt va provocar una batalla amb les forces de seguretat afganeses que va durar hores.

Entre les víctimes hi ha els vuit terroristes, dos van morir en fer esclatar el cotxe per facilitar l'entrada a l'edifici dels sis assaltants, que van ser abatuts després en l'enfrontament amb les forces de seguretat. La resta de morts i ferits són civils i funcionaris que eren a l'edifici de duanes atacat, que depèn del Ministeri d'Hisenda, i agents de seguretat. L'explosió el cotxe bomba va matar, en un primer moment, tres persones, - a més del dos jihadistes immolats-, que hi havia a l'entrada de l'edifici.

L'atac, que va ser poc després de les 12 del migdia, va durar 5 hores durant les quals les forces de seguretat van poder rescatar 42 persones, que es trobaven a l'interior de l'edifici.

L'atac es va fer en una àrea comercial de Jalalabad amb molts altres edificis oficials a tocar, inclosa una escola amb un miler de noies estudiants, que hi van quedar atrapades fins que l'intens tiroteig es va aturar.

Aquest atac se suma als que, en les últimes setmanes, han deixat centenars de víctimes, en una ofensiva de talibans i jihadistes per intentar desestabilitzar el país de cara a les eleccions del mes d'octubre.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
Anar al contingut