Control de cap de setmana (Ajuntament de Blanes)

Almenys 15 dies més amb confinament de cap de setmana: mapa dels límits de cada municipi

En no canviar de fase de la desescalada, continuarà estant prohibit moure's del municipi de dijous a la nit a dilluns al matí

RedaccióActualitzat

Quedar-se al tram 1 de la desescalada, com ha decidit el Procicat aquest dijous, implica que els confinaments de cap de setmana seguiran sent municipals, almenys 15 dies més.

La consellera de Salut, Alba Vergés, però, ha confirmat la situació s'anirà "avaluant diàriament".

D'aquesta manera, no es podrà entrar ni sortir del municipi on es viu des de les 6 del matí de divendres fins a les 6 del matí de dilluns.

En el següent mapa es pot veure el límit de cadascun dels 947 municipis de Catalunya.

 


Que els municipis continuïn tancats perimetralment significa que no es podrà entrar ni sortir sense causa justificada.

Excepcionalment, es poden fer activitats esportives a l'aire lliure en municipis limítrofs.

En general, les excepcions a les restriccions de mobilitat són: anar a la feina o a l'escola, tenir cura de persones dependents o per raons d'urgència. També es poden moure entre municipis les persones preses que tenen permisos penitenciaris.

 

Avançament de la sortida pel pont

Tot i mantenir-se el tancament perimetral el cap de setmana, per a aquest pont de la Puríssima, alguns han optat per avançar la sortida i desplaçar-se a la segona residència aquest dijous abans de les 22 hores.

La secretària general d'Interior, Elisabeth Abad, ha fet, però, una crida "clara i directa" als ciutadans perquè aquest dijous no sortissin a la carretera i estiguin tot el cap de setmana a casa seva.

Però, en el cas dels ciutadans que, malgrat tot, han optat per sortir de les seves residències habituals per passar el pont fora, Interior els ha demanat que "minimitzin" els contactes socials i que tinguin en compte que no podran sortir del municipi de destinació.


Controls al Montseny

D'altra banda, la Diputació de Barcelona ha anunciat que, dilluns 7 i dimarts 8, es regularà l'accés de vehicles als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Coincidint amb el pont de la Puríssima i ja que són jornades en què no hi ha confinament municipal, la regulació vol evitar una afluència massiva de visitants.

La restricció serà semblant a la del cap de setmana del 24 i 25 d'octubre, destinada a resoldre els problemes provocats per la sobre afluència de visitants i que afecten sobretot els 18 municipis del Parc Natural del Montseny i els 12 del de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Alguns dels punts on es regularan els accessos, però, s'han desplaçat per facilitar l'accés als restaurants al centre d'algunes poblacions situades dins els parcs.

S'han desplaçat els punts de regulació per accedir a Santa Fe del Montseny passat el nucli de Campins, el de la Plana del Coll passat el nucli de Mosqueroles, i l'accés a Collformic passat els nuclis de Montseny i el Brull.


Mobilitat permesa per Nadal

Si bé la lliure mobilitat no estava prevista fins a la tercera fase, a la qual no es podrà arribar el 21 de desembre -com estava previst inicialment- pel fre a la desescalada, la Generalitat permetrà els desplaçaments per tot Catalunya, fins i tot des de la resta d'Espanya, per Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any, festius.

D'aquesta manera, es podrà circular en aquestes dates per anar a trobades familiars, que hauran de fer-se amb restriccions que ja no variaran en funció de la fase en què estigui Catalunya per Nadal: 10 persones com a màxim, inclosos menors.

En continuar en la primera fase, a Catalunya es mantenen els aforaments del 30% a l'interior de bars i restaurants, 50% en teatres i cinemes, 30% en interiors de gimnasos i botigues, i reunions de màxim 6 persones.

 

ARXIVAT A:
MobilitatCoronavirus Estat d'alarmaCovid-19
Anar al contingut